detector.media
22.07.2009 09:09
Віктор Ющенко закликає колектив Дніпропетровської ОДТРК припинити голодування

Президент України Віктор Ющенко закликає колектив Дніпропетровської ОДТРК припинити  голодування  і дочекатись рішення суду. Про це ТК повідомила прес-секретар Президента Ірина Ванникова.

 

Нагадаємо, вчора журналісти ДОДТРК оголосили безстрокове голодування на знак протесту проти тиску на телеканал з боку губернатора Дніпропетровщини Віктора Бондаря. Голодуючі вимагають зустрічі з Віктором Ющенком.

 

За словами Ірини Ванникової, Президенту відомо про конфліктну ситуацію між Дніпропетровською обласною державною адміністрацією та місцевою ОДТРК. 9 квітня 2009 року Секретаріат Президента надіслав відповідні запити у Держкомтелерадіо та Генеральну прокуратуру з проханням розслідувати ситуацію та знайти механізми її вирішення. На сьогодні слідчим управлінням ГУ МВС України у Дніпропетровській області розслідується кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України щодо незаконного привласнення коштів, виділених з обласного бюджету. 

 

«Враховуючи це, Президент вважає за доцільне вжити відповідні заходи лише після завершення розслідування. Глава держави закликає директора ОДТРК не втягувати журналістів у вирішення господарських питань», - зазначає пані Ванникова.

 

Крім цього, за її словами  Віктор Ющенко вважає, що голова Дніпропетровської ОДА Віктор Бондар має зустрітися з журналістським колективом ОДТРК і знайти порозуміння з метою відновлення нормальної діяльності редакції.

 

У разі якщо журналістський колектив наполягатиме на зустрічі, глава держави готовий делегувати у Дніпропетровськ уповноваженого представника.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY