detector.media
03.07.2009 10:44
«Воля» подає до суду на АМКУ

3 липня Антимонопольний комітет за результатами проведеного дослідження економічної обґрунтованості тарифів на окремі пакети програм провайдера програмної послуги ЗАТ «Воля-кабель» має винести рішення про застосування до компанії штрафних санкцій. Про це стало відомо компанії «Воля-кабель», яка поширила заяву, у якій стверджує, що дослідження використовувалося як важіль впливу на компанію з боку посадовців, та має намір звернутися до суду.

 

«Сам факт того, що до винесення рішення і до розгляду питання, у пресі з'явилися коментарі "джерел з АМКУ" свідчить про те, що рішення засідання можна вважати наперед визначеним і прийнятим», - заявляють у «Волі-кабель».

 

Нагадаємо, що на початку березня АМКУ порушив справу за ознаками зловживання ЗАТ «Воля-кабель» монопольним становищем на ринку надання послуг кабельного телебачення у зв'язку з необґрунтованим підвищенням тарифів «Волі». За даними компанії, результати порівняльного аналізу свідчить про те, що фактичний розрахунковий тариф «Волі» на послугу доступу до телепрограм в аналоговому форматі є нижчим, ніж розрахований за альтернативною методикою.

 

Представники «Волі-кабель» стверджують, що при розгляді справи про їхні тарифи АМКУ припустився порушень матеріального і процесуального характеру:

- було звужено ринок, виділивши лише сегмент доступу до телепрограм через кабель, а інші способи передачі телевізійного сигналу (ефір, супутник, низькочастотні технології, інтернет) не враховувалися, оскільки не є замінниками;

- не проводилося порівняння з цінами інших суб'єктів, які надають аналогічні послуги доступу до телепрограм;

- не наводилися приклади неправомірності витрат ЗАТ «Воля-кабель», які були покладені в розрахунок обґрунтування тарифів.

 

На думку компанії, ці факти демонструють упереджене ставлення до «Волі-кабель» з боку окремих посадових осіб АМКУ, що є утиском її прав та прав її партнерів. Відтак, ЗАТ «Воля-кабель» заявляє про те, що звертатиметься до суду для захисту своїх прав. Також компанія оголосила, що офіційно звернулася до асоціації «Телекомунікаційна палата України», до центральних органів влади і відповідних правоохоронних органів з проханням дати правову оцінку дій окремих посадовців і корупційної складової цих дій.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY