Комітет свободи слова підтримав зміни до законів «Про ТБ і РМ» та «Про Нацраду» і пропонує у вересні провести парламентські слухання

26 Червня 2009
16064
26 Червня 2009
14:00

Комітет свободи слова підтримав зміни до законів «Про ТБ і РМ» та «Про Нацраду» і пропонує у вересні провести парламентські слухання

16064
Комітет свободи слова підтримав зміни до законів «Про ТБ і РМ» та «Про Нацраду» і пропонує у вересні провести парламентські слухання

На черговому засіданні Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, яке відбулося 25 червня 2009 року, депутати підтримали низку законопроектів. Зокрема рекомендовано ухвалити у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні), № 4480, внесений народними депутатами України Володимиром Ландиком, Оленою Бондаренко та Віктором Уколовим, який того ж дня й був ухвалений парламентом.

 

Також підтримано законопроект «Про мораторій на відчуження приміщень і майна редакцій засобів масової інформації, засновниками яких є трудові колективи», № 4004, внесений народним депутатом України Віктором Уколовим (Блок Юлії Тимошенко).

 

Практично без обговорення одноголосно члени комітету підтримали проект закону про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо звітності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, № 2442, внесений народним депутатом України Оленою Кондратюк (Блок Юлії Тимошенко). Комітет рекомендував підтримати цей проект у другому читанні і в цілому.

 

Підтримано також дві постанови «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків втручання органів державної влади і місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність засобів масової інформації та інших повідомлень про тиск на свободу слова в Україні», № 4588, внесену народним депутатом України Ганною Герман (Партія регіонів), та «Про проведення парламентських слухань з проблеми інформаційної політики в Україні». Слухання пропонується провести у вересні цього року.

 

Декілька законопроектів були відхилені. А саме проекти «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок», № 4004-1, внесений народним депутатом Світланою Шмельовою, «Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів"» щодо тарифів на передплату та доставку періодичних видань,  № 4417, внесений Кабінетом Міністрів України.

 

На прохання доповідача Олени Бондаренко члени Комітету відклали розгляд проекту Закону «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"» щодо приведення окремих положень цього Закону у відповідність до Конституції, № 3140, внесений народними депутатами України Оленою Лукаш, Едуардом Прутніком, Андрієм Портновим.

 

Крім того члени Комітету розглянули лист від Голови Верховної Ради Володимира Литвина, який надійшов на адресу Комітету, в якому він просить дати вмотивовану відповідь на депутатський запит народного депутата Льва Бірюка щодо законності перебування на посадах членів Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення Віктора Понеділка та Тетяни Лебедєвої. Члени комітету вирішили направити відповідь, у якій рекомендують народному депутату Льву Бірюку зареєструвати у парламенті з цього питання постанову.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16064
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду