detector.media
26.06.2009 14:00
Комітет свободи слова підтримав зміни до законів «Про ТБ і РМ» та «Про Нацраду» і пропонує у вересні провести парламентські слухання

На черговому засіданні Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, яке відбулося 25 червня 2009 року, депутати підтримали низку законопроектів. Зокрема рекомендовано ухвалити у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні), № 4480, внесений народними депутатами України Володимиром Ландиком, Оленою Бондаренко та Віктором Уколовим, який того ж дня й був ухвалений парламентом.

 

Також підтримано законопроект «Про мораторій на відчуження приміщень і майна редакцій засобів масової інформації, засновниками яких є трудові колективи», № 4004, внесений народним депутатом України Віктором Уколовим (Блок Юлії Тимошенко).

 

Практично без обговорення одноголосно члени комітету підтримали проект закону про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо звітності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, № 2442, внесений народним депутатом України Оленою Кондратюк (Блок Юлії Тимошенко). Комітет рекомендував підтримати цей проект у другому читанні і в цілому.

 

Підтримано також дві постанови «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків втручання органів державної влади і місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність засобів масової інформації та інших повідомлень про тиск на свободу слова в Україні», № 4588, внесену народним депутатом України Ганною Герман (Партія регіонів), та «Про проведення парламентських слухань з проблеми інформаційної політики в Україні». Слухання пропонується провести у вересні цього року.

 

Декілька законопроектів були відхилені. А саме проекти «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок», № 4004-1, внесений народним депутатом Світланою Шмельовою, «Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів"» щодо тарифів на передплату та доставку періодичних видань,  № 4417, внесений Кабінетом Міністрів України.

 

На прохання доповідача Олени Бондаренко члени Комітету відклали розгляд проекту Закону «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"» щодо приведення окремих положень цього Закону у відповідність до Конституції, № 3140, внесений народними депутатами України Оленою Лукаш, Едуардом Прутніком, Андрієм Портновим.

 

Крім того члени Комітету розглянули лист від Голови Верховної Ради Володимира Литвина, який надійшов на адресу Комітету, в якому він просить дати вмотивовану відповідь на депутатський запит народного депутата Льва Бірюка щодо законності перебування на посадах членів Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення Віктора Понеділка та Тетяни Лебедєвої. Члени комітету вирішили направити відповідь, у якій рекомендують народному депутату Льву Бірюку зареєструвати у парламенті з цього питання постанову.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY