Члени Комітету з питань свободи слова проти Івченко і Милиневської

29 Січня 2010
16479
29 Січня 2010
18:14

Члени Комітету з питань свободи слова проти Івченко і Милиневської

16479
Члени Комітету з питань свободи слова проти Івченко і Милиневської

Члени Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації та працівники секретаріату комітету стурбовані ситуацією, що склалася із заміщенням вакантної посади заступника завідувача секретаріату комітету. Про це ТК повідомив секретар комітету народний депутат Юрій Стець.

 

«Ми звернулися із листом, який підписали мої колеги з різних фракцій, до голови Верховної Ради Володимира Литвина, що порушується чинне законодавство. Не може голова комітету самочинно на свій розсуд призначати весь штат секретаріату. Існує порядок призначення осіб на державну службу і його потрібно дотримуватися», - зазначив Юрій Стець.

 

У листі зокрема йдеться, що на посаду заступника секретаріату комітету пропонується помічник-консультант народного депутата України Тетяна Івченко (за інформацією ТК це помічниця регіонала Миколи Комара), яка не має відповідної фахової підготовки та досвіду роботи, пов'язаного із законотворчою діяльністю і перебуває на державній службі всього кілька місяців.

 

Народні депутати також пишуть, що Комісія по проведенню конкурсів на заміщення вакантних посад державних службовців Апарату Верховної Ради України, розглянувши кандидатури Тетяни Івченко та Ірини Милиневської-Грищенко, одноголосно вирішила, що обидві «кандидатури не відповідають вимогам професійно-кваліфікаційної характеристики посади заступника завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради  України з питань свободи слова та інформації, затвердженої розпорядженням  Керівника Апарату від 19 лютого 2007 року».

 

«Ми зацікавлені, щоб секретаріат працював ефективно і злагоджено, щоб цю вакантну посаду обійняла людина із відповідним фахом досвідом  та знаннями законотворчої роботи, а тому просимо провести відповідне службове розслідування щодо обставин просування на посаду заступника завідувача секретаріату Комітету Івченко Т.В.», - зазначають народні депутати Юрій Стець, Володимир Ландік, Олена Бондаренко, Олена Кондратюк, Олександр Абдуллін та Андрій Шевченко.

 

Голова комітету Ганна Герман у коментарі ТК зазначила: «Це рекомендація не моя, і я в тому не маю жодної зацікавленості. Мені важко працювати без заступника, але комітету жодні кандидатури не підходять. Я готова на будь-яку кандидатуру, яка не буде представляти владу, а буде фахівцем високого класу».

 

Нагадаємо, що 2009 року після того, як пішов на пенсію керівник секретаріату Василь Іванина, на цю посаду претендувала колишній шеф-редактор новин НТН Ірина Милиневська, яку запропонувала голова комітету Ганна Герман. Однак члени комітету підтримали кандидатуру заступника завідувача Юрія Гирика, який вже майже 20 років працював в апараті Верховної Ради. Відповідно до розпорядження голови парламенту він 13 жовтня 2009 року очолив секретаріат комітету.

 

Повністю текст листа можна прочитати тут.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16479
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду