detector.media
19.06.2009 16:59
УАВПП протестує проти приєднання ДП «Преса» до «Укрпошти»

Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) звернулася з відкритим листом до виконувача обов'язків Голови Антимонопольного комітету України Олександра Мельниченка, висловилюючи протест проти приєднання ДП «Преса» до УДППЗ «Укрпошта».

 

«На думку експертів галузі друкованих ЗМІ, концентрація цих підприємств є недоцільною і призведе до настання негативних наслідків, які будуть шкідливими для галузі та держави в цілому», - зазначається у повідомленні УАВПП.

 

Головні аргументи видавців «проти» приєднання ДП «Преса» до УДППЗ «Укрпошта» такі:

 

- Концентрація неминуче змінить існуючу організаційну структуру ДП «Преса», а відтак призведе до втрати налагоджених виробничих зв'язків та механізмів взаємодії. Зміна організаційної структури ДП «Преса», а саме втрата працівників, які сьогодні забезпечують доставку видань, призведе до значного погіршення якості послуг, а у період «переходу» ДП Преса до УДППЗ Укрпошта на певний час взагалі паралізує налагоджений роками процес.

 

- Погіршення якості доставки видань передплатникам (запізнення) є неприпустимим, адже це означає погіршення якості обслуговування ключових клієнтів ЗМІ - читачів, передплатників;

 

- Погіршення якості доставки видань є вкрай небажаним саме зараз, оскільки це погіршить і без того непросте економічне становище видавничих компаній;

 

- Погіршення якості доставки преси, зменшення кількості та якості видавничої продукції, в першу чергу, негативно відіб'ється на реалізації громадянами свого права на своєчасну та об'єктивну інформацію. А це є просто неприпустимим напередодні чергових президентських виборів.

 

УАВПП наполягає на збереженні ДП «Преса» як самостійного підприємства та його організаційної структури, а також відстроченні процедури реформування до моменту стабілізації економічної ситуації в Україні.

 

З повним текстом відкритого листа можна ознайомитись тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY