Комісія Київради хоче розслідувати діяльність Дмитра Джангірова

8 Квітня 2009
7376
8 Квітня 2009
14:51

Комісія Київради хоче розслідувати діяльність Дмитра Джангірова

7376
Комісія Київради хоче розслідувати діяльність Дмитра Джангірова

Постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних, міжнародних зв'язків та інформаційної політики на засіданні 8 квітня вирішила сформувати тимчасову слідчу комісію та провести протягом двох місяців службове розслідування щодо відключення прямої трансляції пленарного засідання сесії Київради 2 квітня 2009 року та появи в ефірі фрагменту зі святкування 15-річчя церкви «Посольство Боже».

 

Ініціатором проведення службового розслідування був член комісії Віталій Кличко (фракція Блоку Віталія Кличка). Також він висловився за відсторонення Дмитра Джангірова від виконання повноважень в. о. директора муніципального телеканалу на період розслідування. «Звільнити його ми не можемо, оскільки він виконуючий обов'язки. Але можемо відсторонити», – сказав пан Кличко. Проте колеги по комісії не підтримали ініціативи відсторонення пана Джангірова.

 

Крім того Віталій Кличко запропонував до розгляду комісії проекти рішень Київради «Про проведення конкурсу для відбору кандидатур на заміщення вакантних посад керівників ЗМІ Київської міської ради» та «Про вдосконалення діяльності комунальних ЗМІ у місті Києві». Останній передбачає зобов'язати мера до 1 червня внести на затвердження пленарного засідання сесії Київради кандидатури на посади головних редакторів «Хрещатика», «Вечірнього Києва», «Української столиці» та директорів комунальних підприємств «ТРК "Київ"» та «Радіостанція "Голос Києва"» (наразі, нагадаємо, всі керівники є виконувачами обов'язків).

 

Проекти рішень також передбачають заслуховування на черговому пленарному засіданні сесії звітів начальника головного управління з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язків із громадськістю КМДА Марини Лахно щодо принципів інформполітики комунальних ЗМІ та заступника голови КМДА, начальника головного фінансового управління КМДА Віктора Падалки щодо їхнього фінансування.

 

Заступник голови комісії Юрій Дмитрук (фракція БЮТ) повідомив, що 7 квітня на засіданні погоджувальної ради фракцій було прийнято рішення винести питання роботи комунальних ЗМІ на сесію Київради 23 квітня цього року.

 

Тож члени комісії вирішили до 15 квітня узагальнити всі проекти рішень щодо комунальних ЗМІ та розробити єдиний проект, ухвалити його й вивести на обговорення, що відбудеться 23 квітня. Члени комісії також звернуться до фракцій, щоби ті висловили свої пропозиції щодо вдосконалення роботи комунальних ЗМІ. «Джангіров і переривання трансляції сесії Київради – це питання другорядне. Головне – спробувати вийти на рішення про призначення конкурсу і призначення легального керівництва комунальних ЗМІ, яке нестиме хоч якусь відповідальність перед громадою Києва», – наголосив у коментарі ТК член комісії Олег Медведєв (фракція БЮТ). За його словами, в комісії за таке рішення проголосує більшість. Щодо перспектив розгляду на сесії пан Медведєв каже, що шанси є. «Я маю відчуття, що у фракції Блоку Леоніда Чернівецького є частина депутатів, не задоволених роботою комунальних ЗМІ. Мені здається, що серед них – і Олесь Довгий», – зауважив він.

 

«Журналісти Київського медіахолдингу вкрай здивовані, що в той час, коли рейтинги наших телепрограм й каналу "Київ" в цілому зростають, а керівництво ТРК "Київ" отримує безліч схвальних дзвінків від глядачів, окремі депутати використовують технічні збої в роботі телеканалу у дрібних та непотрібних киянам політичних інтрижках. Директор ТРК "Київ" Дмитро Джангіров в разі необхідності готовий до діалогу з депутатським корпусом Київради, проте їх висловлювання звучать в явному контексті підготовки до президентських виборів і не мають нічого спільного з інтересами киян», - прокоментував «Детектор медіа» рішення комісії Київради керівник відділу зовнішніх комунікацій умовного Київського медіахолдингу Петро Щербина.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7376
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду