Ганна Герман пропонує зняти телеканал «Рада» з «ручного управління»

7 Жовтня 2009
26032
7 Жовтня 2009
15:08

Ганна Герман пропонує зняти телеканал «Рада» з «ручного управління»

26032
Ганна Герман пропонує зняти телеканал «Рада» з «ручного управління»

Народний д епутат від Партії регіонів Ганна Герман заявляє про «ручне управління» телеканалом «Рада». Про це повідомляє інтернет-видання «Українська правда».

 

На брифінгу Пані Герман сказала наступне:

 

«Сьогодні до мене звернулися два депутати від БЮТ. Вони мали тут прес-конференцію, і коли вони почали говорити деякі критичні речі стосовно влади і політики Юлії Тимошенко, їм була припинена трансляція по телеканалу "Рада"».

 

«Я вважаю, що ручне управління телеканалом "Рада" є неприпустимим. І я буду вимагати, щоб телеканал "Рада" був підпорядкований парламентському комітету зі свободи слова. Ми знаємо, до чого призводить ручне управління цим телеканалом», - додала вона.

 

За словами словами пані Герман, один з депутатів БЮТ готує постанову про заборону прямої трансляції засідань Верховної Ради на весь період передвиборчої кампанії.

 

«Я вважаю, що такі кроки - це намагання приховати від суспільства прозорість процесу і того, що відбувається у Верховній Раді», - сказала вона.

 

«Заборона прямих трансляцій сесій Верховної Ради - це значна втрата, якщо говорити про свободу слова, про прозорий процес і демократизацію українського суспільства», - наголочила Анна Герман.

 

Вона також зазначила, що «це вже не перший випадок, коли канал припиняє трансляцію брифінгів і виступів депутатів, коли йдуть якісь домовленості з керівництвом цього телеканалу».

 

«Так було, коли Віктор Янукович одного разу тут виступав - раптом виключили телеканал "Рада". Так було, коли він не хотів висвітлювати блокування парламенту. На цьому телеканалі відбуваються дуже недобрі процеси, і про це вже не раз говорили журналісти як у кулуарах, так і на засіданнях нашого комітету», - сказала пані Герман.

 

«Усі ці тривоги, які я висловлюю, свідчать про те, що в Україні справді є тенденції до згортання свободи слова», - підкресила вона.

 

«Українська правда», «Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26032
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Marta
5313 дн. тому
канал "Рада" должен быть подконтролен парламентскому комитету, все верно, и нельзя допускать, чтоб бютики использовали этот канал посвоему усмотрению. и так ради Юльки какой-то там канал создают, вот пусть и пиарится на своем канале "Лапша"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду