detector.media
13.06.2009 10:40
Ганна Герман попросила Тимошенко захистити Володимира Павлюка від звільнення
Ганна Герман попросила Тимошенко захистити Володимира Павлюка від звільнення

Народний депутат України, член фракції Партії регіонів, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Ганна Герман відкрито звернулась до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням захистити від звільнення головного редактора новин Нового каналу Володимира Павлюка. Таку заяву вона зробила в ефірі телепрограми «Шустер live» на ТРК «Україна», де обговорювалось це питання, повідомляє «ІнтерМедіа Консалтинг».

 

Нагадаємо, Володимир Павлюк на вимогу керівництва Нового каналу написав заяву про звільнення за власним бажанням після того, як у програмі «Репортер» було показане чорнове відео звернення Юлії Тимошенко зі словами «пропало всьо!».

 

«Шановна Юліє Володимирівно, ви, як прем'єр-міністр, зробіть усе, щоб журналіст не був звільнений. Він просто виконував свій обов'язок. Якщо ж цього зроблено не буде, то я - а я керівник парламентського комітету - повірю, що саме ви внесли в проект Конституції пункт, що обмежує свободу слова й професійну діяльність журналістів», - сказала Ганна Герман.

 

Ганні Герман опонував сам ведучий програми Савік Шустер, наголосивши на тому, що дії редактора були неповагою до Юлії Тимошенко, та навівши приклад із італійської практики. Ведучий телеканалу ТВі і «Радіо Свобода» Віталій Портников висловив упевненість, що власник телеканалу не повинен звільняти журналістів: «Його справа - рахувати прибуток. А питання з журналістами повинен вирішувати той, хто може це робити професійно».

 

За неофіційною інформацією, звільнення Павлюка стало наслідком тиску на власників телеканалів, які продемонстрували звернення (Новий, «1+1» та «Інтер»), однак підтвердження цього факту ТК отримати не вдалося. Чутки про те, що звільнення загрожує випусковій групі «1+1», яка пустила в ефір ролик із Тимошенко, спростував заступник керівника департаменту інформаційного та суспільно-політичного мовлення телеканалу Максим Шиленко.

 

Віталію Портникову заперечила голова Державного комітету з регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель, яка вважає, що Павлюк порушив правила журналістської етики. «Він учинив ницо - видав в ефір підготовку інтерв'ю... виступу, а слова „все пропало", які стосувались суфлера, зробив у контексті „у країні все пропало"», - сказала вона. За звільнення Павлюка виступив і член фракції «Наша Україна - Народна Самооборона» Юрій Кармазін, зазначивши, що журналіста треба було не лише звільнити, але й засудити його поведінку серед колег: «Я б сказав Юлії Володимирівні Тимошенко - не втручайтесь у не свою справу. Не захищайте журналіста, який порушив свій обов'язок».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY