detector.media
04.06.2009 07:27
ТРК «Люкс» відмовилася від УКХ-частоти в Києві, змінила засновників і програмну концепцію

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 3 червня внесла зміни до низки ліцензій ТРК «Люкс» (радіо «Люкс ФМ» і канал «24») у зв'язку зі зміною власників і програмної концепції.

 

Зокрема, у програмній концепції радіостанції «Люкс ФМ» відбувся поділ музично-розважальних програм на музичну підбірку і розважальні програми. «Ми приводимо програмну концепцію у відповідність до рекомендацій Національної ради», – пояснив на засіданні генеральний директор компанії Роман Андрейко. Що ж до зміни власників, зафіксованої Нацрадою 3 червня в радіоліцензіях і супутниковій ліцензії, а 20 травня – в телевізійних ефірних ліцензіях ТРК «Люкс», пан Андрейко сказав «Телекритиці», що йдеться про реструктуризацію: зі складу засновників вийшла одна фізична особа, яка володіла незначним пакетом акцій.

 

Водночас ТРК «Люкс» відмовилася від УКХ-частоти 69,68 МГц у Києві та області (20 годин мовлення на добу) (у Києві для мовлення «Люкс ФМ» у компанії залишається FM-частота 103,1 МГц). «Були технічні проблеми з обслуговуванням цієї частоти. Крім цього, ми вирішили, що тепер комерційно недоцільно використовувати її, оскільки вона не впливає на рейтинг», – пояснив Роман Андрейко. «Ви усвідомлюєте, що порушуєте конституційне право навіть одного громадянина?» – поцікавився Віктор Понеділко, на що пан Андрейко відповів, що в разі надходження скарг від слухачів компанія готова переглянути позицію, але наразі він погоджується з тим, щоб цю частоту виставили на конкурс. При цьому компанія не відмовилася від УКХ-частоти 67,82 МГц у Льовові, маючи там також FM-частоту 104,7 МГц.

 

Крім програмної концепції і власників, у телерадіокомпанії змінилося розташування передавачів в Івано-Франківську, Тернополі, Черкасах, Луцьку, Хмельницькому, Севастополі, Полтаві та Кіровограді, однак це не вплинуло на географічне покриття радіостанції.

 

За всі зміни до ліцензій ТРК «Люкс» має сплатити мінімальний ліцензійний збір. Єдину значну суму – за збільшення потужності передавача зі 100 Вт до 1 кВт у селищі Ханжонковому Донецької області – компанія сплатить понад 350 тисяч гривень.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY