Верховна Рада відмовилася від закону про залежність морального відшкодування від «статусу особи»

2 Червня 2010
15085
2 Червня 2010
13:05

Верховна Рада відмовилася від закону про залежність морального відшкодування від «статусу особи»

15085
Верховна Рада відмовилася від закону про залежність морального відшкодування від «статусу особи»

1 червня Верховна Рада відхилила закон «Про внесення змін до статті 23 Цивільного кодексу України щодо відшкодування моральної шкоди» з пропозиціями президента України. За відхилення законопроекту проголосували 239 депутатів.

 

Як повідомляла ТК, законопроект № 4332 народних депутатів Андрія Портнова (БЮТ) та Олександра Лавриновича (Партія регіонів) пропонував посилити відповідальність за поширення завідомо неправдивих відомостей, а також визначати розмір морального відшкодування, враховуючи матеріальний стан особи, яка нанесла таку шкоду.

 

Верховна Рада ухвалила закон в цілому 17 листопада 2009 року. Однак після протестів медійних організацій, зокрема Інституту медіа права і Національної комісії з утвердження свободи слова, президент Віктор Ющенко 1 грудня 2009 року ветував його і направив зі своїми пропозиціями до Верховної Ради. Зрештою, 1 червня парламент відхилив закон і зняв його з розгляду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15085
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду