detector.media
29.05.2009 16:44
Нацрада має намір регулювати нові медіа
Нацрада має намір регулювати нові медіа

«Україна сьогодні повинна вирішувати ті самі виклики і проблеми, що стоять перед європейськими країнами. Яскравим прикладом  є регулювання засобів масової інформації в інтернеті, що здійснюють свою діяльність із розповсюдження теле- та аудіопродукції», - заявив   Андрій Мирошніченко, в. о. обов'язки голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, коментуючи роботу української делегації на Першій конференції Ради Європи за участі міністрів з питань медіа та комунікативних послуг.

 

Результатом  роботи форуму стало ухвалення  низки документів, серед яких:

 

політична декларація про співпрацю у сфері медіа та нових комунікативних послуг, що визначає за мету  врахування спільних інтересів у процесі розвитку медіа та підтримку подібних до медіа послуг зв'язку, зокрема  у питаннях що стосуються забезпечення свободи слова та права на інформацію, права на недоторканність особистого життя та поваги до права людини на існування;

 

резолюція стосовно нового значення медіа і відповідний план дій;

 

резолюція про регулювання і вимоги до ресурсів мережі Інтернет;

 

резолюція про розвиток антитерористичного законодавства у державах-членах Ради Європи та їхнього впливу на свободу слова та  права на інформацію. 

 

Українська делегація брала активну участь в обговоренні порушених на конференції питань та підписанні ухвалених документів.

 

29 травня Конференція в Рейк'явіку завершує роботу. У її роботі взяла участь делегація Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у складі першого заступника голови Національної ради Андрія Мирошніченка, відповідального секретаря Національної ради Владислава Лясовського, членів Національної ради Тетяни Лебедєвої і Тетяни Мокріді. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY