Половина українців негативно ставляться до реклами

28 Травня 2009
16379
28 Травня 2009
16:12

Половина українців негативно ставляться до реклами

16379
Половина українців негативно ставляться до реклами

51% українців у цілому негативно ставляться до реклами. Про це свідчать результати спільного дослідження компанії Research & Branding Group та Всеукраїнської рекламної коаліції, оголошені на Київському міжнародному фестивалі реклами.

 

В цілому нейтрально до реклами ставляться 30% українців, а позитивно - 19%. На ставлення до реклами впливає вік та самооцінка рівня матеріального статку родини: зі збільшенням віку зростає кількість тих, хто негативно оцінює рекламу, а зі збільшенням самооцінки - навпаки, зменшується. Близько 69% громадян України не довіряють рекламі, а 36% вважають, що вона завдає шкоди. Ставлення українців до реклами можна висловити тезою «хороший товар не потребує реклами», з нею погодилися 64% опитаних.

 

З-поміж факторів, які впливають на купівлю нового товару, респонденти називають ціну, поради родичів та знайомих і бажання спробувати нове. Реклама для них не є вагомим фактором. Але якщо розглядати окремі елементи реклами, які впливають на рішення придбати товар, опитані відзначають такі: акційні пропозиції, оголошені в рекламі (27%), гумор (20%) та участь зірок (15%). Молодь реагує на наявність музики, комп'ютерної графіки та елементів еротики в рекламному повідомленні. Якщо розподілити респондентів за географічним принципом, то мешканці західного регіону частіше відзначають такі елементи, як акційна пропозиція та патріотична тематика, але вони рідше реагують на участь зірок.

 

У рамках опитування було також запропоновано список рекламних носіїв, які треба було ранжувати за важливістю для населення. Найбільш значущою було визнано рекламу на телебаченні, на другому місці опинилися рекламні щити, на третьому - журнали, на четвертому - вітрини, вивіски магазинів та реклама на радіо.

 

Дослідження здійснено у травні 2009 року. Географія - вся Україна, вибірка - понад 2000 респондентів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16379
Читайте також
02.06.2009 08:47
Алексей Фурман, «Рекламастер»
28 034
01.06.2009 14:22
Мар'яна Закусило
31 073
16.04.2009 19:19
Світлана Кореновська
41 307
16.01.2009 09:24
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
23 555
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
shameless
5449 дн. тому
предсказуемый, кстати, результат)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду