МВС закликало журналістів не писати про дебош Луценка і не довіряти західним ЗМІ

7 Травня 2009
20217
7 Травня 2009
15:21

МВС закликало журналістів не писати про дебош Луценка і не довіряти західним ЗМІ

20217
МВС закликало журналістів не писати про дебош Луценка і не довіряти західним ЗМІ

Міністерство внутрішніх справ України знову заперечило факт бійки міністра внутрішніх справ Юрія Луценко у аеропорті Франкфурта та закликало не розповсюджувати «неперевірену інформацію» про цей інцидент. Про це «proUA» повідомила прес-служба МВС.

 

«МВС України закликає журналістів і політиків не розповсюджувати неперевірену інформацію про «франкфуртський інцидент», утриматися від коментарів та оцінок дій міністра, не підкріплених офіційними матеріалами. Просимо також рахуватися з такими загальноприйнятими правовими нормами як «презумпція невинності» та право кожної людини на приватне життя», - йде мова в офіційному повідомленні міністерства.

 

У МВС зауважують, що журналісти та політики «безапеляційно звинувачують українських громадян, у тому числі Юрія Луценка, в неправомірних діях, посилаючись лише на повідомлення закордонних ЗМІ, у тому числі вміщені ними коментарі представників правоохоронних органів іншої країни та іноземної авіакомпанії».

 

«Як наслідок, цілком невинний інцидент, пов'язаний із запізненням української делегації на рейсовий літак, почав «обростати» надуманими подробицями та безглуздими звинуваченнями на зразок «сильного степеню сп'яніння» неповнолітнього й не цілком здорового сина Міністра, вигаданий «дебош» Юрія Луценка в транзитній зоні аеропорту, який начебто закінчився «пораненням чотирьох поліцейський» тощо, що абсолютно не відповідає дійсності», - йдеться у заяві.

 

Також в МВС закликають не довіряти зарубіжним ЗМІ. «Вважаємо, що припущення, оцінки та висновки щодо правомірності дій тих чи інших посадових осіб повинні робитися не на повідомленнях зарубіжних засобів масової інформації та коментарях третіх осіб, а на основі фактів (документів, відеоматеріалів, свідчень тощо), зафіксованих правоохоронними органами зарубіжної держави та переданими українській стороні в офіційному порядку», - повідомила прес-служба міністерства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20217
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
OBI-Consulting.eu
5468 дн. тому
2 Yar64 - може і так, але слухатися "фітчизняних спеціялістів" не слухатися ІНОзмі - ну це цирк..
Злой
5473 дн. тому
А можно спросить? Когда были грузинские события в прошлом году, что-то никто не говорил " не верьте иностраным СМИ", а что сейчас изменилось? Или -это и есть демократия в действии?
Yar64
5473 дн. тому
___OBI-Consulting.eu __ не варто перекручувати!.. останній абзац - це те, про що мало мвс і мзс попросити серйозні змі. ФАКТИ ПОТРІБНІ!!! ФАКТИ - відео, фото!!! Це ж аеропорт був - повний камер!!! покажіть винного і зітріть тоді в порох!!! цей "трёп" без фактів - дістав!!!
OBI-Consulting.eu
5473 дн. тому
Пропозиція: підготувати МВС подання про заборону доступу із української зони інтренету заходити на іноземні ЗМІ, і тим більше робити по їх матеріалам висновки! Цирк! СБУ - включай глушилки на кордоні!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду