detector.media
27.05.2009 13:35
Хмельницька міліція звинувачує видання «Моя газета+» у наклепі

Судове засідання у справі УМВС України в Хмельницькій області проти місцевого видання «Моя газета+» перенесено з 25 травня на 11 червня 2009 року. Нагадаємо, що у 25 березня 2009 року цього року вийшов позачерговий випуск видання, під назвою «Дело Макарова или „торжество закона" по-хмельницки», у якій працівники міліції звинувачувалися у катуваннях громадянина Макарова. Після виходу у світ спецвипуску газети, головному редактору Людмилі Луніній почали погрожувати. А начальник відділу зв'язків із громадськістю МВС у Хмельницькій області Віктор Коверзюк, коментуючи «Детектор медіа» цю ситуацію, зазначив, їхнє управління оскаржуватиме цю інформацію в судовому порядку.

 

Перші судові слухання по цій справі не відбулися через неявку головного редактора газети, яка перебувала на лікарняному. За словами Людмили Луніної, видання «Моя газета +» після спецвипуску опублікувала позицію правоохоронців. «Після цього цілий місяць було тихо, газета виходила у звичному режимі. А 6 травня ми надрукували анонс акції «Вороги преси», і на другий день отримали звичайним листом повістку в суд на 12 травня. А по закону вони мають її прислати рекомендованим листом за 10 робочих днів», - розповіла пані Людмила.

 

Людмила Луніна, посилаючись на  слова медіаюристів, вважає, що відділ внутрішніх справ як державна структура не має права позиватися за статтею про захист ділової репутації, честі і гідності (оскільки ця норма стосується тільки фізичних осіб). А якщо суд задовольнить вимогу міліції відшкодувати моральну шкоду в розмірі 320 тисяч гривень (160 тисяч на автора статті та 160 тисяч на газету), то це призведе до закриття газети, переконана головний редактор.

 

«Ми нікого не звинувачуємо, а захищаємо свою честь, гідність і ділову репутацію, тому що та інформація, яка викладена в екстреному номері, не відповідає дійсності, - зазначає Віктор Коверзюк. - Це просто наклеп на міліцію. Ми подали до суду, щоб редактор спростувала викладену у спецвипуску інформацію. Додам, що розслідування «Справи Макарова» завершено, матеріали скеровані до суду. В ході досудового слідства він визнав свою вину».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY