detector.media
21.05.2009 16:08
Держкомтелерадіо не усуватиме Вікторію Шилову і рекомендує керівникам державних ТРК не вести ток-шоу та політичні програми

Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення не усуватиме Вікторію Шилову від керівництва Дніпропетровською обласною державною телерадіокомпанією. Про це ТК повідомив в. о. голови комітету Анатолій Мураховський.

 

Нагадаємо, головне управління МВС України в Дніпропетровській області звернулося до Держкомтелерадіо з проханням усунути від виконання обов'язків директора Дніпропетровської ОДТРК Вікторію Шилову на час проведення розслідування у кримінальній справі за фактом розкрадання майна телекомпанії. Раніше слідчим управлінням ГУМВС України в Дніпропетровській області було порушено кримінальну справу за ст. 190 ч. 4 Кримінального кодексу України за фактом заволодіння шахрайським шляхом майном Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії в особливо великих розмірах.

 

«Річ у тім, що немає законних підстав до звільнення Вікторії Шилової. Адже кримінальну справу відкрито не проти телекомпанії, а за фактом, який навряд чи буде підтверджено: ту камеру, яка була не в наявності компанії, вже повернено. Адже техніка не може бути в одному й тому ж місці», - зауважив пан Мураховський.

 

Також, за його словами, Держкомтелерадіо рекомендував керівникам державних телекомпаній, включно з НТКУ, «менше брати участь у веденні ток-шоу та політичних програм»: «Вони менеджери і мають дбати про законність використання коштів, наповнення ефіру телевізійними програмами, про кадри тощо. Бо коли керівник компанії часто буває в ефірі, то ми розуміємо, що це гримерка, підготовка сценарію, витрата часу на участь у програмі. З іншого боку, вони є творчими працівниками, і ми не можемо заборонити їм працювати за фахом. Хоча ми їм таку рекомендацію зробили».

 

Вікторія Шилова, за словами Анатолія Мураховського, дослухалася до цих рекомендацій і не вестиме програми в ефірі Дніпропетровської ОДТРК.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY