detector.media
07.05.2009 15:21
МВС закликало журналістів не писати про дебош Луценка і не довіряти західним ЗМІ
МВС закликало журналістів не писати про дебош Луценка і не довіряти західним ЗМІ

Міністерство внутрішніх справ України знову заперечило факт бійки міністра внутрішніх справ Юрія Луценко у аеропорті Франкфурта та закликало не розповсюджувати «неперевірену інформацію» про цей інцидент. Про це «proUA» повідомила прес-служба МВС.

 

«МВС України закликає журналістів і політиків не розповсюджувати неперевірену інформацію про «франкфуртський інцидент», утриматися від коментарів та оцінок дій міністра, не підкріплених офіційними матеріалами. Просимо також рахуватися з такими загальноприйнятими правовими нормами як «презумпція невинності» та право кожної людини на приватне життя», - йде мова в офіційному повідомленні міністерства.

 

У МВС зауважують, що журналісти та політики «безапеляційно звинувачують українських громадян, у тому числі Юрія Луценка, в неправомірних діях, посилаючись лише на повідомлення закордонних ЗМІ, у тому числі вміщені ними коментарі представників правоохоронних органів іншої країни та іноземної авіакомпанії».

 

«Як наслідок, цілком невинний інцидент, пов'язаний із запізненням української делегації на рейсовий літак, почав «обростати» надуманими подробицями та безглуздими звинуваченнями на зразок «сильного степеню сп'яніння» неповнолітнього й не цілком здорового сина Міністра, вигаданий «дебош» Юрія Луценка в транзитній зоні аеропорту, який начебто закінчився «пораненням чотирьох поліцейський» тощо, що абсолютно не відповідає дійсності», - йдеться у заяві.

 

Також в МВС закликають не довіряти зарубіжним ЗМІ. «Вважаємо, що припущення, оцінки та висновки щодо правомірності дій тих чи інших посадових осіб повинні робитися не на повідомленнях зарубіжних засобів масової інформації та коментарях третіх осіб, а на основі фактів (документів, відеоматеріалів, свідчень тощо), зафіксованих правоохоронними органами зарубіжної держави та переданими українській стороні в офіційному порядку», - повідомила прес-служба міністерства.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY