Компанія «Телесистеми України» частково виграла касацію в рекламної агенції Starcom Ukraine

14 Квітня 2009
16401
14 Квітня 2009
15:05

Компанія «Телесистеми України» частково виграла касацію в рекламної агенції Starcom Ukraine

16401
Компанія «Телесистеми України» частково виграла касацію в рекламної агенції Starcom Ukraine

Вищий господарський суд України 14 квітня частково задовольнив касаційну скаргу ЗАТ «Телесистеми України» (мобільний оператор PEOPLEnet) за позовом проти рекламної агенції Starcom Ukraine про визнання договору на рекламне обслуговування недійсним.  Судді Володимир Селіваненко, Ігор Бенедисюк і Богдан Львов постановили скасувати рішення двох попередніх інстанцій (Господарського суду міста Києва та Київського апеляційного господарського суду), що були винесені на користь Starcom Ukraine, та повернули справу на повторний розгляд до Господарського суду міста Києва.

 

«Це перший правильний суд», – емоційно прокоментував рішення Вищого господарського суду юрист «Телесистем України» Сергій Комлєв. Утім, він не виключає можливості оскарження цього рішення у Верховному Суді України, адже «Телесистеми» сподівалися на повне задоволення касаційної скарги та визнання договору недійсним.

 

Водночас юрист Starcom Ukraine Олена Андрієнко повідомила ТК, що протягом місяця, отримавши рішення Вищого господарського суду, рекламна агенція подаватиме касаційну скаргу до Верховного Суду України на розгляд судової колегії з господарських справ. «Суд не навів мотивувальну частину, тому мені важко коментувати, чому прийняте таке рішення. Але ми будемо його оскаржувати у Верховному Суді», – зазначила вона.

 

Постанова Вищого господарського суду України про повторний розгляд спору в господарському суді першої інстанції знову блокує розгляд справи за позовом Starcom Ukraine до ЗАТ «Телесистеми України» про стягнення 10-мільйонного боргу за рекламне обслуговування у 2007 році (власне, цей договір на рекламне обслуговування намагається через суд визнати недійсним телекомунікаційна компанія). Starcom Ukraine уже двічі намагався подати позов до Господарського суду міста Києва про стягнення боргу і штрафних санкцій (загальна сума - близько 16 млн гривень), але агенції двічі відмовляли з формальних причин. «Буквально вчора нам вдруге повернули позов через неправильне оформлення квитанції про сплату державного мита», – розповіла ТК Олена Андрієнко. Також в активі Starcom Ukraine виграна апеляція по справі про стягнення частини боргу (183 тис. гривень) з мобільного оператора, проте виконання рішення по цій справі може бути припинене за клопотанням «Телесистем».

 

Нагадаємо, що 7 травня 2008 року компанія «Телесистеми України» подала позов до Господарського суду міста Києва, у якому вимагала визнати недійсною рекламну угоду, укладену зі Starcom Ukraine у 2006 році на суму понад 28 млн. гривень. Таким чином «Телесистеми України» планували уникнути виплати боргу на 10 млн. гривень (за надані рекламні послуги), у якому їх звинуватили Starcom Ukraine і низка ЗМІ та рекламних агенцій. Розгляд справи декілька разів переносили. Перше засідання відбулося 23 липня, але в слуханні оголосили перерву. 7 жовтня розгляд справи було завершено, а рішення оголошено 4 листопада: Господарський суд міста Києва відмовив «Телесистемам України» в задоволенні позова. Після цього «Телесистеми» подали апеляцію до Київського апеляційного господарського суду, яку програли 5 лютого 2009 року. Нині Вищий господарський суд України скасував обидва рішення на користь Starcom Ukraine.

 

Також із «Телесистемами України» судилася і виграла справу креативна агенція JWT (за суму боргу близько 750 тис. грн.), яка надавала «Телесистемам» послуги з розробки креативу, дизайну та стратегії бренду PEOPLEnet.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16401
Читайте також
06.03.2008 15:30
Мар'яна Закусило
33 981
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду