Агенція Nirvana Media подала до суду на страхову компанію «Оранта» через 10-мільйонний борг за рекламне обслуговування

14 Квітня 2009
17161
14 Квітня 2009
15:29

Агенція Nirvana Media подала до суду на страхову компанію «Оранта» через 10-мільйонний борг за рекламне обслуговування

17161
Агенція Nirvana Media подала до суду на страхову компанію «Оранта» через 10-мільйонний борг за рекламне обслуговування

Медійна агенція Nirvana Media подала до суду на колишнього клієнта - страхову компанію «Оранта» з вимогою виплатити заборгованість за надані рекламні послуги на суму понад 10 млн гривень. Відповідну заяву розповсюдило PR-агентство Pillar / Hill & Knowlton, що, як і Nirvana Media, входить до рекламно-комунікаційної групи United Communications Group.

 

Агенція Nirvana Media займалася планування, баїнгом і розміщенням рекламних  кампаній «Оранти» в медіа протягом трьох років, з 2005 року. Протягом цього часу клієнт неодноразово оплачував проведені кампанії з тривалими затримками, зазначається в офіційному повідомленні. Наприкінці 2008 року борг страхової компанії за розміщення на телебаченні й інших носіях сягав понад 10 млн гривень. Не погасивши борг, «Оранта» висловила намір припинити співпрацю з Nirvana Media і розміщувати рекламу в медіа самостійно.

 

Як повідомили ТК в прес-службі НАСК «Оранта», з 1 жовтня 2008 року рекламним обслуговуванням страхового бренду займається «Агентство стратегічного розвитку "ІннХаус"», очолюване Георгієм Майоровим (раніше обіймав посаду заступника голови правління НАСК «Оранта»). Агенція вповноважена надавати весь спектр рекламно-маркетингових послуг для НАСК «Оранта» і належить до холдингу IMG, до складу якого входить і «Оранта».

 

«Протягом декількох місяців представники НАСК "Оранта" уникали перемовин з колишнім партнером і лише в березні цього року надіслали лист про наміри погасити фінансову заборгованість до кінця 2009 року», - йдеться в повідомленні PR-агентства Pillar / Hill & Knowlton. На думку топ-менеджменту агентства Nirvana Media, такі умови є неприйнятними, оскільки порушують ключові пункти угоди між компаніями та створюють для агенції складну фінансову ситуацію, враховуючи обсяг претензій медіа-підрядників і рівень інфляції в країні. Відтак, керівництво Nirvana Media прийняло рішення позиватися до суду.

 

«Для нас громкое и радостное начало новой рекламной кампании "Оранты" послужило своеобразным сигналом о том, что погашение нашим бывшим клиентом огромного долга нам и нашим подрядчикам под большим вопросом», - пояснює рішення подати позов генеральний директор Nirvana Media Юлія Фалюш. За її словами, для реалізації нової кампанії «Оранта» звернулася насамперед до тих підрядників, перед якими не має боргів. Рекламна агенція сподівається, що звернення до суду слугуватиме повчальним прецедентом для ринку.

 

Агенцію Nirvana Media підтримали медіа-підрядники, з якими вона працює. «Мы всегда с уважением и пониманием относимся к проблемам наших клиентов. Однако в данном случае вынуждены признать, что подобное поведение никоем образом нельзя считать оправданным», - вважає гендиректор сейлз-хаусу «Відмінна реклама» Олег Павленко. «Для меня ситуация с "Орантой" мало чем отличается от ситуации с "Телесистемами Украины", с которыми продолжает судебные тяжбы за неплатежи агентство Starcom. Я надеюсь, что реакция медийного рынка на действия "Оранты" будет аналогичной - размещение рекламы на любых медиа-носителях должно быть заблокировано до полного погашения долгов Nirvana Media и ее подрядчикам», - каже гендиректор оператора зовнішньої реклами «Октагон» Вадим Фрунзе.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17161
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
logout
5491 дн. тому
Те, те... ))) Они (Оранта) помимо Нирваны, и по мелочам торчат прилично...
loginn
5492 дн. тому
Это не те ли бигборды, где ладошки сложены домиком? Скоммунизженные у "Нашего дома - России" с Черномырдиным десятилетней давности? :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду