Рекламні агенції Starcom і MediaVest запускають нове програмне забезпечення

30 Жовтня 2008
3089
30 Жовтня 2008
07:26

Рекламні агенції Starcom і MediaVest запускають нове програмне забезпечення

3089
Рекламні агенції Starcom і MediaVest запускають нове програмне забезпечення
У листопаді медіаагенції Starcom і MediaVest починають використання нової інструментальної бази, розробленої міжнародною мережею агенцій: IntentPlanner, Budget Allocator, MediaPathways, IntentTrack і MFIS. Про це йдеться в прес-релізі агенцій.
 
«Ми давно розуміли, що 20-30% зростання ринку не нескінченні. Дедалі менше рекламодавців могли дозволити собі посилювати рекламні кампанії за рахунок суттєвого підвищення бюджету, тобто простого збільшення кількості контактів. Тому ми нарощуємо інвестиції в розробку й адаптацію інструментів, які допомагають підвищити віддачу за рахунок зменшення вартості і – що важливіше – підвищення ефективності контактів. Ми впевнені, що це забезпечить нам і нашим клієнтам конкуренту перевагу, особливо в умовах кризи», –каже Олег Попенко, генеральний директор Publicis Groupe Ukraine, до якої входять Starcom і MediaVest.
 
На запитання «ТК», чи вважають в агенціях ці інструменти додатковим аргументом у продовженні контрактів і перемозі в нових тендерах, директор MediaVest Вікторія Чернегова відповіла: «Ці інструменти справді допоможуть нам вивести комунікацію зі споживачами на вищий рівень і більш аргументовано розподіляти бюджети клієнтів у ЗМІ. Ми, звичайно ж будемо їх використовувати в підготовці комунікаційних стратегій наших існуючих клієнтів, а також при участі в нових тендерах».
 
Директор агентства Starcom Енвер Кікава згоден із колегою: «Запуск нових інструментів стане значним кроком у комплексній програмі розвитку продукту агенції, яка розрахована на декілька років. Для нас було важливо, щоб ці новації можна було реально застосувати на українському ринку».
 
За словами Вікторії Чернегової, програмне забезпечення та інші інструменти повністю адаптовані до умов українського ринку: «Програма Budget Allocator узагалі розроблялася за участю українських даних, відповідно Україна навіть пройшла попереднє тестування». Адаптація не потребувала ніяких додаткових інвестицій з боку українських офісів, оскільки це мережевий ресурс, і його розробляли для всієї мережі агенцій.

Запроваджуючи програмне забезпечення, агентства не збираються відмовлятися від людської праці. «Машина може рекомендувати канали комунікації і розподіл між ними. А чим ви їх наповните, яку стратегію комунікації оберете, що захочете донести до споживача – це якраз рішення співробітників, які знають потреби клієнта і його завдання. Адже стратегія складається не лише з медіаплану», – зауважила пані Чернегова. За її словами, вони не ставили собі за мету скоротити штат, і це питання навряд чи буде розглядатися.
Перелік нових інструментів:
IntentPlanner – метод побудови річної стратегії, який структурує і регламентує процес створення, оптимізації та реалізації медіа плану;
Budget Allocator – програма для розподілу бюджету між різними медіа, ґрунтується на базі даних, зібраних у 40 країнах, у тому числі і в Україні, й може пристосовуватися до обсягу даних, які є в агенції та клієнта;
MediaPathways –спеціалізоване дослідження, яке дає інформацію про інсайти й мотивацію споживача, вплив різних каналів комунікації на прийняте рішення про покупку та оцінює ставлення споживача до рекламного повідомлення;
IntentTrack – методика вивчення і прогнозування намірів споживача придбати товар, яка аналізує ефективність каналів комунікації та оцінює вплив додаткових факторів;
MFIS – симуляційна модель, яка застосовується для прогнозування ключових показників бренду й оптимізації медійних бюджетів.
 
Довідка:
Агентства Starcom и MediaVest входять у рекламно-комунікаційний холдинг Publicis Groupe Ukraine. У рейтингу медіаагенцій посідають 1 і 6 місця з білінгами $103 млн. і $57 млн. відповідно (дані Всеукраїнської рекламної коаліції). Основні клієнти: Procter&Gamble, Coca-Cola, SunInBev, Beeline, Raiffeisen Bank Aval, Ratiopharm, «Наша Ряба», Western Union, GSK, KPP, Kraft Foods, Metro C&C, MTI, Olympic Park, Philip Morris, «Студія 1+1», B&H, Dragon Capital, «Чумак», «ВТБ банк» та інші.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3089
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду