Василь Ілащук пообіцяв КНМП надати списки скорочених співробітників НТКУ

4 Березня 2009
19246
4 Березня 2009
16:22

Василь Ілащук пообіцяв КНМП надати списки скорочених співробітників НТКУ

19246
Василь Ілащук пообіцяв КНМП надати списки скорочених співробітників НТКУ

Президент Національної телекомпанії України Василь Ілащук пообіцяв членам Комітету Київської незалежної профспілки надати списки співробітників, які підлягають скороченню, протягом найближчих днів. Про це «ТК» повідомив голова Комітету КНМП Юрій Луканов. «Пообіцяли надати список якнайскоріше, можливо, навіть сьогодні», – зазначив він.

 
Як розповів пан Луканов, сьогодні відбувся другий раунд переговорів членів Комітету КНМП та представників осередку КНМП в НТКУ з керівництвом телекомпанії щодо скорочення 10% штату. На зустрічі, крім президента Василя Ілащука, були присутні чотири віце-президенти: Михайло Кобля, Роман Недзельський, Андрій Чернюк і Євген Каленський. Нагадаємо, що на першу зустріч з керівництвом НТКУ були запрошені лише члени Комітету КНМП.
 
«Ми зробили крок до порозуміння. Погодилися на тому, що керівництво виконає вимогу закону і надасть списки тих, кого воно пропонує скоротити. Наступним кроком має стати створення спільної комісії, яка б займалася оцінкою процесу скорочення. Від керівництва НТКУ надійшла пропозиція, щоб до цієї комісії входили представники всіх трьох профспілок, які існують на НТКУ: осередку КНМП, Профспілки працівників культури і Нової профспілки працівників НТКУ. Ми домовилися продовжити переговори після того, як буде вивчено список», – розповів «ТК» Юрій Луканов.
 
Член КНМП - юрист Валентина Прибильська в коментарі «ТК» повідомила, що пропозиція Василя Ілащука об’єднати три профспілки в одну – цілком можлива відповідно до закону. «Але й кожна з профспілок, відповідно до Конституції України, може існувати окремо одна від одної. Тому ми зараз обговорюємо питання об’єднання», – наголосила вона.
 
Поки що, за словами пані Прибильської, від Василя Ілащука у відповідь на запити співробітників НТКУ надходила відмова, не обґрунтована жодною нормою закону. «Президент НТКУ Василь Ілащук порушує ст. 40 КзПП і ст. 40 Конституції України. Фактично він не надає вичерпної відповіді на всі порушені в запитах питання працівників НТКУ, які до нього звертаються», – каже юрист. Осередок КНМП сподівається нарешті отримати список 156 співробітників, яких планують скоротити. У разі отримання списків члени осередку КНМП мають намір оприлюднити його на сайті «ТК» й дати йому юридичну оцінку.
 
Тим часом керівник проекту «Бізнес-чемпіонат», член осередку КНМП в НТКУ Катерина Кацан повідомила «Детектор медіа», що після зустрічі їй зателефонували від президента компанії та попросили підготувати відеозапис її програми для розгляду на художній раді. На думку пані Кацан, таким чином керівництво телекомпанії намагається тиснути на неї як активіста медіа-профспілки.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19246
Читайте також
26.03.2009 16:37
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
29 753
Коментарі
20
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Инна Удовенко член комитета КНМП
5528 дн. тому
ТЫ " чисто правда " , ЕСЛИ ТРУСИШЬ НАПИСАТЬ СОБСТВЕННОЕ ИМЯ ПОД СВОИМ КОММЕНТАРИЕМ. ТОГДА ЛУЧШЕ ВООБЩЕ НИЧЕГО НЕ ПИШИ. И НЕ ПОЛИВАЙ НЕЗАСЛУЖЕННО НИКОГО ГРЯЗЬЮ!
5545 дн. тому
А скорочення взагалі відбудеться?
5545 дн. тому
:-)
Адвокат
5545 дн. тому
Потрібний нормативно-правовий акт за процедурою, якого відбудеться скорочення чисельності штату НТКУ . В інший спосіб, якщо працівник не порушував трудову дисципліну , скорочення є Незаконним . Будуть позови до суду. А суд має діяти по закону.
!!!
5545 дн. тому
Скорочення чисельності штату на НТКУ є НЕЗАКОННИМ !
5545 дн. тому
Да, людей обижать нельзя!
гість
5545 дн. тому
Цікаво, а керівниство підрозділів готово нести відповідальність за долю скорочених людей?
Юрій Луканов
5545 дн. тому
Шановні колеги! Мені дуже приємно, що ви цікавитеся справами КНМП. Але хотів би зауважити очевидну для журналіста річ: варто наводити перевірені факти. Дописувачі зауважили, що свого часу були проблеми з грошима Партії регіонів. Це правда. Але відносно того, що профспілка живе на ці гроші - не відповідає дійсності. Ці гроші лежать на спеціальному рахунку і їх профспілка не має права використовувати інакше як на допомогу журналістам. І ми цю допомгу здійснюємо. Ми про це не повідомляємо, бо я принциповий супротивнк того, щоб піаритися на горі людей, наших з вами колег. Дякую
..
5545 дн. тому
так значит одна официальная, а остальные нет? ухты! А чего они тогда лезут??
сотруднику
5545 дн. тому
А кого бояться руководству - профсоюзов? Не будьте наивными - и в официфльной и в КНМП и в так званой "Новой" профспылке - все очччень договороспособные люди. Очень - просто у всех свои интересы - кто-то сумел договариваться с Докаленко, кто-то с Серым а официальная - со всеми умеет. Бороться за тех, кого сокращают в эти интересы не входит.
сотрудник НТКУ
5546 дн. тому
Видно руководство НТКУ, боится профсоюзов!!!!!! Если такое пишет :-)
ttt
5546 дн. тому
Вообще, был скандальчик с деньгами этого профсоюза КНПМ, помните? Что Партия регионов перечислила им деньги в фонд журналистов какой-то. ТАк получается, что КНМП финансирует \Партия регионов? оО))
ы
5546 дн. тому
Так а зачем Кате что-то делать? Она себе бездельничает спокойно, все-равно не дай боги тронут, сразу можно сказать, что ущемляют ее права как АКТИВИСТА! А то, что порграмма Бизнес-чемпионат по своей стилистике и контенту находится на уровне 80-х годов - это мелочи, дорогая редакция:) главное, что АКТИВИСТКУ щемят.
то: чисто правда
5546 дн. тому
Ага, молодець! Гии... намагаються тиснути на Катю як на активіста))) а Катя щось робить як активіст крім голослівних заяв? Що Катя зробила як активіст профспілки? Грошей може дає комусь, або путівки? АБо щось ще робить крім судів та дешевого піару? Мабуть, знає кішка, чиє сало з"їла %)
чисто правда!
5546 дн. тому
ДА не существует осередок КНМП в НТКУ!!! Он незаконный!! Все их бумаги с точки зрения законодательства - ПШИК! Юристы КНМП, вы учились на юристов, или дипломы покупали? Почитайте законы, почитайте как регистрируются осередки профсоюзов. Над вами все смеются уже. Как только надо сделать себе дешевый пиар - так сразу выплывает откуда ни возьмись Катя Кацан и ее подружки с телекритики. Это во-первых. Во-вторых. А какое вы имеете право помещать на сайте фамилии всех людей, которых хотят сократить?? Вы у них разрешение спрашивали??
5546 дн. тому
Теперь бездарную программу "чемпионат" будут делать мучеником... Господи, когда же наконец Катя оставит в покое профсоюз - это что ее частное предприятие - да многие люди туба не идут именно из-за безраздельной многолетней керивнички... Но тут интрига в другом - пока человек возглавляет профсоюз его нельзя сократить - так что и без програм можно просидеть до пенсии. А она уже не за горами...
5546 дн. тому
Термин сокращение означает: Сокращение - это возможность уволить неугодных людей,(в эту категорию входят:1) неугодные- это в основном сильные личности которых стараются сократить в первую очередь. 2) работники которые не имеют связей. 3)Профессионалов , каждый руководитель смотрит в будущее и боится за свое мместо под солнцем! И т.д....... Список можно продолжить Ч то, руководители подразделений охотно и делают.
працівник НТКУ
5546 дн. тому
Керівники підрозділів подавали списки на скорочення!
коля
5546 дн. тому
Вася! Ни один президент НТКУ не лез в это грязное дело...СОКРАЩЕНИЕ Ты что дурак? Представляешь сколько врагов иКАКИХ ты заимеешь сразу. Сколько подлости они сделают тебе... Всю жизнь не розхлебаешь свое действие И на другой работе найдут тебя и на третей. НЕ ОБИЖАЙ ЛЮДЕЙ Береги себя!
мозг
5546 дн. тому
ВСЕ ДЕЙСТВИЯ ВАСЫЛЬКА напоминают стиль его предшественника,однако замечу ГЕНЕТАЛЬНЫЙ ДОК очень плохо кончил,не смотря на то чо был натурал,Васёк,те бы задуматься над этим стоит,а не сливать тех,кто твою задницу не раз прикрывал от того же Дока.Хотя тебе,засранцу по барабану люди,если ты сам на карачках уЮща вымаливал посаду ,а потом его и сдал.Какое то проклятье висит над каналом,любого поставь всё равно красть будет.Думаю,пришло время организовывать очередную акцию с оглашением НЕДОВЕРИЯ,только на этот раз вся шайка лейка должна получить прописку конкретно через ПРОКУРАТУРУ,там и Конституцию, и ст КЗПП будет время изучить,
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду