Осередок медіа-профспілки в НТКУ отримав список на скорочення 6 з 156 співробітників

2 Квітня 2009
20137
2 Квітня 2009
16:35

Осередок медіа-профспілки в НТКУ отримав список на скорочення 6 з 156 співробітників

20137
Осередок медіа-профспілки в НТКУ отримав список на скорочення 6 з 156 співробітників

Осередок Київської незалежної медіа-профспілки у Національній телекомпанії України отримав список із 6 членів профспілки, які мають бути скорочені 22 квітня. Про це «Детектор медіа» повідомив голова КНМП Юрій Луканов.

 

Нагадаємо, президент НТКУ Василь Ілащук під час зустрічі з керівництвом профспілки, яка відбулася 4 березня цього року, особисто обіцяв надати списки. Не отримавши документів, КНМП 28 березня подала позов до суду, позаяк згідно із законами про працю список мав надійти до осередку КНМП 22 лютого.

 

«1 квітня 2009 начальник управління кадрів НТКУ Олексій  Лисенко надав комітету осередку КНМП список із шести членів профспілки, посади яких керівництво НТКУ хоче скоротити, - зазначив Юрій Луканов. - Саме таку вимогу ставив перед керівництвом НТКУ осередок Київської незалежної медіа-профспілки. За законом комітет осередку КНМП  має 15 днів на надання чи ненадання згоди на звільнення. До списку на скорочення потрапила член комітету осередку профспілки НТКУ Інна Удовенко, що є порушенням закону. Крім того, член комітету осередку Катерина Кацан вважає, що список надано неповний». Рішення щодо надання згоди  на скорочення осередок КНМП ухвалить на відкритому засіданні, запланованому на 13 квітня. На засідання будуть запрошені юрист КНМП Валентина Прибильська та керівництво Національної телекомпанії.

 

За словами Юрія Луканова, дотепер осередок не отримав жодних документів, які були б юридичною підставою для скорочення штатної чисельності в НТКУ, окрім повідомлення про кількість тих, хто підлягає скороченню - 156 співробітників. Комітет осередку також не отримав копію наказу № 3 від 17 січня президента телекомпанії про скорочення штатної чисельності. Справа із оскарження цього наказу перебуває в Шевченківському районному суді міста Києва.

 

«Напевно, Василь Ілащук отримав із суду копію нашої позовної заяви і вирішив нарешті надати список, - зазначила юрист КНМП Валентина Прибильська. - Але чомусь це не повний список, він складається лише з шести осіб. А ми хотіли б переглянути весь список скорочуваних, можливо, у ньому є й інші члени нашої профспілки».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20137
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
олег ракета
5514 дн. тому
Инночка, держись, все получится!!))
m boss
5517 дн. тому
Инна не волнуйся найдем шикарную работу. Ты умничка
Сергій
5517 дн. тому
Інна,щойно прочитав інформацію. Тримайся, ти супер!
s_brun
5518 дн. тому
А чому не називають усіх членів незалежної медіа-профспілки, яких збираються скоротити? Складається враження, що керівництво НТКУ вирішило грати в темну із списками - одним їх надають, іншим ні.
Однокурсник)
5518 дн. тому
Ха, только из этой статьи узнал, что Инка Удовенко в НТКУ до сих пор работает:) Инка, вали из этой нищей организации, чего ты там до сих пор околачиваешься? Хуже нигде не будет)
Юрий
5518 дн. тому
Инка держись,я с тобой,ты молодец!!!!защищать других это очень хорошо!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду