Із «білих списків» Нацради викреслять європейські телеканали

18 Березня 2009
43272
18 Березня 2009
09:59

Із «білих списків» Нацради викреслять європейські телеканали

43272
Із «білих списків» Нацради викреслять європейські телеканали

Європейські канали не мають фігурувати ні в яких дозвільних списках Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Про це заявив Ад ван Лун, довгостроковий експерт Ради Європи на експертному обговоренні «Європейська конвенція про транскордонне телебачення в Україні», яке відбулося у Києві.

 

«Вам не треба дивитися на списки Нацради, якщо ідеться про телеканали, які транслюються з території країн ЄС», - заявив він учасникам ринку, при цьому уточнивши, що оскільки Росія не ратифікувала Конвенцію про транскордонне мовлення, то, відповідно, для її мовників діють інші правила.

 

Віталій Шевченко, голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення, відповідаючи на запитання, коли вимога про отримання дозволу від Нацради не ставитиметься перед європейськими мовниками, відповів, що по-перше, списки не тільки створено на прохання провайдерів кабельної послуги, а й «реально полегшують їх роботу». По-друге, європейські канали зникнуть з «білого списку», тільки-но Україна стане повноправним членом Конвенції.

 

Як відомо, нині МЗС України має вислати в депозитарій конвенції ратифікаційну грамоту (ст. 29 Європейської конвенції). Якщо це буде виконано у березні, то Україна стане її повноправним членом 1 липня 2009 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
43272
Читайте також
28.11.2008 20:32
Юрій Макаров, Анатолій Бондаренко, Олена Чекан, «Український тиждень»
19 719
08.10.2008 13:34
Тетяна Борисова
, для «Детектор медіа»
47 063
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду