Операторам потрібно приблизно 30 тис. дол. на місяць для адаптації одного телеканалу до вимог Нацради, - експерт

10 Червня 2008
12806
10 Червня 2008
17:34

Операторам потрібно приблизно 30 тис. дол. на місяць для адаптації одного телеканалу до вимог Нацради, - експерт

12806
Операторам потрібно приблизно 30 тис. дол. на місяць для адаптації одного телеканалу до вимог Нацради, - експерт
Операторам потрібно приблизно 30 тис. дол. в місяць для адаптації одного телеканалу до вимог Нацради. Про це повідомив голова правління «Всеукраїнської Асоціації операторів кабельного телебачення та телеінформаційних мереж» Юрій Лабунський, передає кореспондент РБК-Україна.
 
За його словами, ці кошти «ляжуть на плечі» абонентів. Він повідомив, що на сьогоднішній день більше 50 рейтингових каналів не потрапили до списку дозволених для ретрансляції. Для того, щоб адаптувати їх до вимог Положення Нацради, потрібно як мінімум 1,5 млрд дол. в місяць. Він додав, що в цьому і полягає знищення вітчизняних операторів, адже виконати умови адаптації можуть тільки монополісти. Таким монополістом, за його словами, є «Воля-кабель», якій належить майже 72 % кабельного телебачення.
 
«Роблячи жорсткішими правила гри на ринку для нацоператорів, Нацрада таким чином, відкриває ринок для іноземних монополістів. В таких умовах виживають останні, а дрібні оператори змушені продавати свої мережі», - сказав він.
 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12806
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
5780 дн. тому
А что Лабунский не знает, что кабельщики НЕ ДОЛЖНЫ И НЕ БУДУТ "адаптировать" каналы ? Включая возможный перевод их на укр. язык ? Зачем говорить и распространять бред и ложь ? размахивать какими то цифрами, которые на фиг не нужны, так как тратить эти деньги все равно никто не собирается. Ни сам Лабунский, ни "Воля". Никто. Каналы или будут в тов виде как сейчас, ИЛИ ИХ НЕ БУДЕТ СОВСЕМ. "Телекритика" это может наконец то написать ПРЯМО ?
Ха-ха-ха...
5823 дн. тому
А хто ж експерт - Лабунський? Це найкращий прикол цього сезону.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду