Грузія відмовилася від участі у «Євробаченні-2009» (ДОПОВНЕНО)

11 Березня 2009
10508
11 Березня 2009
18:04

Грузія відмовилася від участі у «Євробаченні-2009» (ДОПОВНЕНО)

10508
Грузія відмовилася від участі у «Євробаченні-2009» (ДОПОВНЕНО)

Грузинська державна телерадіомовна компанія не має наміру міняти тексти конкурсної пісні для Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2009» і відмовляється від участі у конкурсі. Про це заявили генеральний продюсер телекомпанії Георгій Чантурія, учасник групи-переможця національного відбору «Стефане і 3G» Стефане та його продюсер Каха Цискарідзе, повідомляє «Грузия Online».

Як повідомляється, Грузинська державна телерадіомовна компанія направила до виконавчого директора конкурсу Сванте Стокселіуса відкритого листа, в якому вказала на ймовірність політичного тиску на оргкомітет з боку Росії як країни, що приймає цього року конкурс. Результатом такого тиску, на думку грузинської сторони, і стало звернення організаторів до Грузинської державної телерадіомовної компанії.

Нагадаємо, формальним приводом для звернення стала наявність у назві і тексті  конкурсної пісні «We Don't Wanna Put In» неоднозначних фрагментів. Зокрема, словосполучення put in, співзвучне з прізвищем російського прем’єр-міністра Володимира Путіна, вжите у назві таким чином, що може призвести до невірного перекладу зі слуху – «Ми не хочемо Путіна». Висловлювання політичного характеру у текстах пісень формально заборонені пунктом 4.9 Правил 54-го пісенного конкурсу «Євробачення-2009».

В той же час грузинська сторона у листі заявила про відсутність у тексті подібних висловлювань та зазначила, що тексти з політичниим підтекстом звучали на «Євробаченні» неодноразово, і ніхто не вимагав від конкурсантів змін у програмі.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10508
Читайте також
15.05.2009 12:38
Олександр Зирін
, для «Детектор медіа»
11 739
07.05.2009 17:29
Наталия Геворкян, «Газета.ru»
12 256
23.02.2009 13:51
Олександр Зирін
, для «Детектор медіа»
13 746
20.02.2009 13:36
Катерина Хінкулова
, для «Детектор медіа»
28 760
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5525 дн. тому
жаль, конкурс лишился одной интриги :((( а ведь многие бы в Европе проголосовали за грузинскую песню
Петр
5525 дн. тому
Исскуство в большом долгу!
Мандрівець інтернетом
5525 дн. тому
Правильно й зробила, що відмовилася. Нічого не втратила. Україна теж у думках так зробила, коли взнала, хто її представлятиме. Вітаю Грузію!
фугас
5525 дн. тому
России,как полохому танцору ,то Сердючка,то грузины мешают.А все это очень напоминает сталинский режим,когда могли найти крамолу на спичечной этикетке и посадить в ГУЛАГ кучу ни в чем ни повинного народа.
5525 дн. тому
Почему дебош? Ребята с базаров могли бы запросто скупить билетики и сами прийти, и петь в свое удовольствие. Грузины - клевая нация.
Slava
5526 дн. тому
:) В Росії фінал. уявляю, як би "підспівував зал" під цю пісню. Прийшли б кілька тисяч "идущіх вмєстє" і влаштували б дебош.
5526 дн. тому
Жаль, что грузины отказались. Гордые, последовательные, обидчивые. Не то что мы, болото. Можно им было просто пропускать эти два слова и торжествующе молчать - пусть зал подпевает.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду