detector.media
11.03.2009 18:04
Грузія відмовилася від участі у «Євробаченні-2009» (ДОПОВНЕНО)

Грузинська державна телерадіомовна компанія не має наміру міняти тексти конкурсної пісні для Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2009» і відмовляється від участі у конкурсі. Про це заявили генеральний продюсер телекомпанії Георгій Чантурія, учасник групи-переможця національного відбору «Стефане і 3G» Стефане та його продюсер Каха Цискарідзе, повідомляє «Грузия Online».

Як повідомляється, Грузинська державна телерадіомовна компанія направила до виконавчого директора конкурсу Сванте Стокселіуса відкритого листа, в якому вказала на ймовірність політичного тиску на оргкомітет з боку Росії як країни, що приймає цього року конкурс. Результатом такого тиску, на думку грузинської сторони, і стало звернення організаторів до Грузинської державної телерадіомовної компанії.

Нагадаємо, формальним приводом для звернення стала наявність у назві і тексті  конкурсної пісні «We Don't Wanna Put In» неоднозначних фрагментів. Зокрема, словосполучення put in, співзвучне з прізвищем російського прем’єр-міністра Володимира Путіна, вжите у назві таким чином, що може призвести до невірного перекладу зі слуху – «Ми не хочемо Путіна». Висловлювання політичного характеру у текстах пісень формально заборонені пунктом 4.9 Правил 54-го пісенного конкурсу «Євробачення-2009».

В той же час грузинська сторона у листі заявила про відсутність у тексті подібних висловлювань та зазначила, що тексти з політичниим підтекстом звучали на «Євробаченні» неодноразово, і ніхто не вимагав від конкурсантів змін у програмі.

 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY