Грузинських виконавців не допустили на «Євробачення» за пісню про Путіна

10 Березня 2009
8088
10 Березня 2009
19:00

Грузинських виконавців не допустили на «Євробачення» за пісню про Путіна

8088
Грузинських виконавців не допустили на «Євробачення» за пісню про Путіна

Європейська мовна спілка (EBU) не допустила до участі у конкурсі «Євробачення-2009» грузинську групу «Стефані і 3G» з піснею «We don’t wanna put in». Відповідне повідомлення міститься на офіційному сайті EBU.

Згідно до повідомлення, назва та текст пісні не відповідають вимогам пункту 4.9 Правил 54-го пісенного конкурсу «Євробачення-2009», а відтак композиція не може бути допущена до участі у конкурсі. Грузинській державній телерадіомовній компанії офіційно запропоновано змінити текст композиції для приведення його у відповідність із правилами, або обрати іншу пісню.

Пункт 4.9 Правил 54-го пісенного конкурсу «Євробачення-2009» містить формальні вимоги до назв і текстів конкурсних творів, зокрема, заборону висловлювань політичного характеру. Назва ж композиції «We don’t wanna put in» містить каламбур на основі англійського словосполучення put in, співзвучного з прізвищем російського прем’єр-міністра Володимира Путіна, і може бути невірно перекладена зі слуху як «Ми не хочемо Путіна». Неоднозначні фрагменти містяться і в тексті пісні.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8088
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Буш
5538 дн. тому
Кем бы я не назвался, ты умнее от этого не станешь. Как это не обидно звучит, но именно из-за таких "бандеровцев" нашу страну пинают везде и всюду. Хотя это наверное, не для твоих мозгов. Не переживай, не морщи лоб - все нормально. Ух-х, мы еще всем покажем!
!
5538 дн. тому
Пацан! А чё ти Бушем назвався? Чё нє Путіним? Ано вам как-то, вродє, как бліже?!
БАНДЕРОВЕЦЬ
5539 дн. тому
ЧУЭШ ТИ НЕМАЙДАНУТИЙ! НЕ ВАШ , А НАШ - УКРАИНСЬКИЙ КУМ. У ВАС(ПОТОМКОВ ПОПАВШИХСЮДАСЛУЧАЙНО) НЕМА НІ РОДИНИ, НІ ФЛАГА НІ КУМА, НІ пРЕЗИДЕНТА. нЕЩАСНІ ВАШІ ВНУКИ. БУДУТЬ ПРАЦЮВАТИ НА ЦИГАН.
несовок
5539 дн. тому
Засцаные европеиды! За Путинский газ и музикантов щимят! Демократия и свобода слова - великая брехня народов!
insider
5539 дн. тому
європейські {CENSORED}. гарного б юриста грузинам, зробили б вони цю всю {CENSORED} під синім прапором
ЮРІК
5539 дн. тому
жаль, що не допустили зато допустили Сердючку з Раша гудбай
не майданутый
5539 дн. тому
Горько ! Как же это переживет наш украинский кум главный грызун Мышко ?! А были такие надежды !!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду