Джинси у полтавській пресі стає менше

26 Лютого 2009
11687
26 Лютого 2009
12:31

Джинси у полтавській пресі стає менше

11687
Джинси у полтавській пресі стає менше
Полтавські експерти визначили 15  матеріалів, опублікованих із порушенням журналістських стандартів. В Полтавській області виявили 5 матеріалів, в Харківський – 4, в Сумській – 6, повідомляє Інститут масової інформації.
 
Громадська організація «Асоціація “ Полтавські медіа – ініціативи» підбила підсумки моніторингу матеріалів, написаних із порушенням журналістських стандартів, які були надруковані в січні 2009 року у  6-ти виданнях в Полтавській, 5-ти виданнях у Сумській  та 5-ти виданнях у Харківській областях.
 
У Полтавській області по 2 замовних матеріали містили «Вечірня Полтава» та «Полтавська Думка», 1 матеріал - «Зоря Полтавщини».

У Харківській області по 2 випадки «джинси» у виданнях «Харьковские известия» та «Время».

У Сумський області по 2 матеріали із порушенням журналістських стандартів знайдено у газетах «Сумщина», «Суми і сумчани» і «Данкор».

Експерт Оксана Деркач відмічає, що у січні значно зменшилася кількість матеріалів, які можна віднести до категорії замовних. Фінансова криза, значна кількість свят - якраз і є причиною невеликої кількості «джинси» комерційної. А  от для політиків криза і свята не є перешкодою. Передруковками короткого змісту з інших джерел із акцентом на позитивній політиці Юлії Тимошенко майорять сторінки видань Сумщини і Полтавщини.
 
Експерт Дмитро Бондаренко зазначає:
- Січень продемонстрував, що газове питання може бути не лише політичним, але і вагомим економічним важелем у стратегії виживання видання в умовах кризи. На фоні загального зменшення реклами найбільшими замовниками матеріалів без маркування залишаються політичні партії як національного, так і регіонального рівня. А поява на шпальтах полтавських та харківських газет «державного ударника» Йосипа Вінського не залишає сумніву, що з наближенням весни політичні баталії між основними гравцями тільки посилюються.
 
Проект проходить за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11687
Читайте також
29.05.2009 18:31
Наталья Голованова
, для «Детектор медіа»
16 612
23.02.2009 12:13
Анатолий Бурый, «Аргумент»
16 365
16.02.2009 13:26
Марина Оксенич
, Отар Довженко
31 427
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вася
5540 дн. тому
А що за псевдоексперти проводили цей т.зв. моніторинг?
Ваня
5540 дн. тому
2 мысли: 1- В полтаве есть пресса? 2. - Джинси у полтавській пресі стає менше. Собственно, прессы - тоже.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду