detector.media
26.02.2009 12:31
Джинси у полтавській пресі стає менше
Полтавські експерти визначили 15  матеріалів, опублікованих із порушенням журналістських стандартів. В Полтавській області виявили 5 матеріалів, в Харківський – 4, в Сумській – 6, повідомляє Інститут масової інформації.
 
Громадська організація «Асоціація “ Полтавські медіа – ініціативи» підбила підсумки моніторингу матеріалів, написаних із порушенням журналістських стандартів, які були надруковані в січні 2009 року у  6-ти виданнях в Полтавській, 5-ти виданнях у Сумській  та 5-ти виданнях у Харківській областях.
 
У Полтавській області по 2 замовних матеріали містили «Вечірня Полтава» та «Полтавська Думка», 1 матеріал - «Зоря Полтавщини».

У Харківській області по 2 випадки «джинси» у виданнях «Харьковские известия» та «Время».

У Сумський області по 2 матеріали із порушенням журналістських стандартів знайдено у газетах «Сумщина», «Суми і сумчани» і «Данкор».

Експерт Оксана Деркач відмічає, що у січні значно зменшилася кількість матеріалів, які можна віднести до категорії замовних. Фінансова криза, значна кількість свят - якраз і є причиною невеликої кількості «джинси» комерційної. А  от для політиків криза і свята не є перешкодою. Передруковками короткого змісту з інших джерел із акцентом на позитивній політиці Юлії Тимошенко майорять сторінки видань Сумщини і Полтавщини.
 
Експерт Дмитро Бондаренко зазначає:
- Січень продемонстрував, що газове питання може бути не лише політичним, але і вагомим економічним важелем у стратегії виживання видання в умовах кризи. На фоні загального зменшення реклами найбільшими замовниками матеріалів без маркування залишаються політичні партії як національного, так і регіонального рівня. А поява на шпальтах полтавських та харківських газет «державного ударника» Йосипа Вінського не залишає сумніву, що з наближенням весни політичні баталії між основними гравцями тільки посилюються.
 
Проект проходить за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY