У дніпропетровській пресі за січень зафіксований лише один випадок «джинси»

9 Лютого 2009
7678
9 Лютого 2009
19:10

У дніпропетровській пресі за січень зафіксований лише один випадок «джинси»

7678
У дніпропетровській пресі за січень зафіксований лише один випадок «джинси»
Лише один січневий матеріал у дніпропетровській пресі опублікований із порушенням журналістських стандартів. Про це свідчать результати моніторингу публікацій дніпропетровської преси громадською організацією Центр підтримки демократичних журналістських ініціатив, повідомляє Інститут масової інформації.
 
У матеріалі, де експерти одноголосно зафіксували порушення стандартів актуальності, значущості та збалансованості, «фігурантом» виступила партія «Єдиний центр» (видання «Горожанин»).
 
Моніторинг проводився з 1-го до 31 січня, під час якого експерти оцінювали сумнівні публікації у п’яти виданнях Дніпропетровська: «Горожанин», «Свое мнение», «Днепр вечерний», «Лица», «Вечерний город».
 
Експертами були Анна Курнацька, Запорізький прес-клуб; Ольга Здендяк, начальник управління у справах преси та інформації Запорізької обласної державної адміністрації; Тетяна Хітрова, кандидат філологічних наук, доцент, завідувачка кафедри теорії і практики журналістики Інституту журналістики і масових комунікацій Класичного приватного університету.
 
Голова Запорізького прес-клубу Анна Курнацька відзначає, що, найвірогідніше, саме економічна криза є основною причиною того, що кількість «джинсових” публікацій у дніпропетровській пресі динамічно зменшується.
 
На думку директора Центру підтримки демократичних журналістських ініціатив Олега Богуславського, «бізнес-джинса» майже зникла через економічну кризу, а «джинса» політична, імовірно, незабаром з’явиться знову, проте лише за умов чіткої перспективи виборів в Україні.
 
Проект здійснюється за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7678
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду