Місцевим лідером із публікації «джинси» в січні знову стала «Вечірня Одеса»

10 Лютого 2009
11142
10 Лютого 2009
18:32

Місцевим лідером із публікації «джинси» в січні знову стала «Вечірня Одеса»

11142
Місцевим лідером із публікації «джинси» в січні знову стала «Вечірня Одеса»
В Одеській області виявлено 22 рекламні статті та PR-матеріали без маркування, повівдомляє Інститут масової інформації. Лідером із публікації «джинси» в січні знову стала «Вечірня Одеса» (12 статей). На другому місці – «Газета по-одеськи» (5 матеріалів), потім «Одеські вісті» (4 матеріали). Газета «Південь» опублікувала одну статтю з ознаками «джинси».
 
З них політичної «джинси» – 10 матеріалів, комерційної «джинси» – 12. Політичні матеріали замовляли: БЮТ – 5; Арсеній Яценюк і «Фронт змін» – 2; інші політичні сили – 4. Замовниками комерційної реклами були «Укрсіббанк» - 2 матеріали; «Макдональдс» - 1; «Райфайзен банк Аваль» -1 матеріал, інші комерційні структури - 7 матеріалів.
 
Моніторинг здійснювала громадська організація «Інформаційний прес-центр» із 1-го до 31 січня.  Експерти перевірили такі видання: «Одеський вісник», «Одеські вісті», «Газета по-одесски», «Вечірня Одеса», «Час Ч» «Південь».
 

Влад Маслов, голова правління ГО «Топ-медіа», незалежний медіа-експерт, зазначає: «Зменшення кількості замовних матеріалів порівняно з попередніми місяцями пояснюється новорічними та різдвяними канікулами (перші примірники з’явилися в кіосках 13 січня), а також фінансовою кризою – комерційних матеріалів стало значно меньше. Замість того у зв’язку з політичними подіями в Україні збільшилась кількість політичної «джинси». Зокрема, активізувався БЮТ, а наприкiнцi місяця Арсеній Яценюк презентував в Одесі свою політичну силу, що також супроводжувалося замовними матеріалами в пресі».

Інформація надана Інститутом масової інформації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11142
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5563 дн. тому
ви промоніторте інші міста, видання і регіональні ТБ, а то таке враження, що джинса є тільки в одиничних випадках)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду