Медіа-профспілка вимагає відповіді: коли виплатять заборгованість працівникам «Газети 24»?

18 Лютого 2009
11276
18 Лютого 2009
15:13

Медіа-профспілка вимагає відповіді: коли виплатять заборгованість працівникам «Газети 24»?

11276
Медіа-профспілка вимагає відповіді: коли виплатять заборгованість працівникам «Газети 24»?

19 лютого спливає термін, у який керівництво ТОВ «Медіадім» має надати відповідь на запит осередку Київської незалежної медіа-профспілки в «Газеті 24» щодо виплати заборгованості перед колективом видання. Про це повідомляє прес-служба КНМП.

 
Профспілковий осередок звернувся до в.о. генерального директора ТОВ «Медіадм» Олександра Бовтача із запитом, в якому просив надати інформацію про те, якою на сьогодні є заборгованість компанії перед співробітниками «Газети 24», а також перед співробітниками, яких було звільнено в грудні 2008 року. Осередок також нагадав роботодавцю про те, що звільнення співробітників можуть відбуватися лише після згоди профспілки. Профспілка, крім того, виклала вимогу відшкодувати заборгованість за грудень 2008 року і січень 2009 року у повному обсязі всім співробітникам редакції.
 
 
Відповідно до Закону України Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності «роботодавці, їх об’єднання зобов’язані в тижневий термін надавати на запити профспілок, їх об’єднань інформацію, яка є в їх розпорядженні, з питань умов праці та оплати праці працівників» (Стаття 45).  Запит профспілкового осередку було передано особисто в.о. гендиректора 12 лютого 2009 року. Проте роботодавець так і не надав жодної відповіді, повідомляє прес-служба КНМП.
 
Нагадаємо, вихід «Газети 24» було призупинено 6 лютого 2009 року. Роботодавець досі не пояснив, якою є подальша доля видання і його співробітників. Було оголошено, що 15 із понад 100 працівників будуть залучені до роботи на порталі «24.ua», однак зараз на порталі опубліковане повідомлення про припинення його роботи.
 
Осередок КНМП в «Газеті 24» було створено в листопаді 2007 року. Київська незалежна медіа-профспілка об’єднує понад 400 столичних журналістів і входить Незалежної медіа-профспілки України, яка в 2006 році стала повноправним членом Міжнародної федерації журналістів. 
 
«ТК» зв'язалася з в. о. генерального директора ТОВ «Медіадім» Олександром Бовтачем, який заявив: «Буду реагувати [на запит] згідно з чинним законодавством. Нехай нагадують». На уточнююче запитання, чи до завтра він дасть відповідь профспілці, зазначив: «Мабуть, дасть посадова особа, яка має право дати відповідь». Коли ж «ТК» спробувала дізнатися про подальшу долю порталу «24.ua», який 16 лютого призупинив свою роботу, пан Бовтач, не дослухавши запитання, попрощався і поклав слухавку.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11276
Теги:
Читайте також
01.09.2009 19:18
Юлія Медуна, для «Детектор медіа»
29 739
26.03.2009 11:38
Леонид Швец, для «Детектор медіа»
6 939
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эпика
5547 дн. тому
И настал день, и пришел в себя Костерин, и подумал: "А нах мне еще и куча дармоедов из 24"? И закатил над текстом глаза Иванцов в последний раз...
обоз
5547 дн. тому
Мне так жаль, что нет нашей газеты. Так жаль, что нет кричаще-орущего, но такого любимого коллектива, мне жаль, что Иванцов не будет закатывать глаза в очередной раз рассказывая как и что нужно сделать именно в этом тексте. Мне так жаль, что уже не работать с вами в такой классной газете, как 24. Я верю, что деньги нам заплатят и даже думаю, что однажды Костерин придет в себя и поймет, что руками его дармоедной управляющей компании он потерял свои медиа-активы.
Ага!
5547 дн. тому
2 Хм: + 1000! Потому сейчас и жо... ! А номера газеты с ноября по остановку издания вообще орали:"Хочешь типа газету? ну так получи, бл...". И шо вам теперь не нравится?
Хм
5547 дн. тому
Володимир. работники газеты итак два года работали в режиме "италійського" страйку))) начебто всі працюють, а результат нулевой)))
Володимир
5547 дн. тому
Цілком співчуваю працівникам і газети, і порталу, а крутити з Вас вірьовки будуть до тих пір, доки всі Ваші профспілки і "залежні" і "незалежні" не об"єднаються в одну профспілку Загальноукраїнську і не влаштують "італійську" забастовку, коли начебто всі працюють, а робочого виходу праці нема - він нульовий.
Звільнилася в грудні
5548 дн. тому
І весь колектив "Газети24" завмер в очікуванні завтрашнього вироку - дадуть гроші чи ні.... А колектив-то був непоганий.
Капец
5548 дн. тому
Шановна Телекритика, гляньте головну новину на сайті 24.ua. Я до того, що сайту (чи порталу) теж капец. Там народ говорить, що теж чекає грошей.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду