Скороченим із «Газети 24» не видають трудових книжок і не виплачують компенсацій

1 Липня 2009
7294
1 Липня 2009
13:03

Скороченим із «Газети 24» не видають трудових книжок і не виплачують компенсацій

7294
Скороченим із «Газети 24» не видають трудових книжок і не виплачують компенсацій

Працівники «Газети 24», яких мало бути офіційно скорочено у червні 2009 року, не можуть забрати з підприємства свої трудові книжки. Про це «Детектор медіа» повідомила художник видання Марина Туровська.

 

«Два місяці тому я отримала офіційне попередження про скорочення з 12 червня. Однак досі не можу забрати свою трудову книжку», - сказала Марина.

 

За її словами, в.о. генерального директора ТОВ «Медіадім» («Газета 24») Анастасія Джибуті  на дзвінки не відповідала, двері підприємства було зачинено.

 

«Коли мені вдалося її застати, пані Джибуті сказала, що зможе мені віддати трудову, але не у зв'язку зі скороченням. Якщо я наполягатиму на цьому формулюванні, то трудову книжку вона мені не віддасть. Очевидно, мене змушують написати заяву за власним бажанням», - припустила Марина Туровська.  Обов'язкового при скороченні розрахунку з працівницею проведено не було.

 

Про аналогічні проблеми розповідає ТК Юрій Володарський, редактор відділу культури «Газети 24».  «Настя Джибуті вже понад тиждень не відгукується на дзвінки - не тільки мої, а й моїх колег. На листи теж. Піймати її в офісі неможливо», - каже Юрій.

 

За його словами, не вирішеною залишається й ситуація з грошима: ті, кого було звільнено у грудні 2008-го, не отримали компенсацій, а ті, хто очікував на звільнення у зв'язку зі скороченням, останні гроші отримали у лютому. Володарський оцінює ситуацію як цинічну і вважає, що колектив має повернутися до організованого пресингу на власників.

 

«Здесь конфликт был, но он уже исчерпан. Туровская получит свою трудовую», - так сказала ТК Анастасія Джибуті.  На запитання, чи всі працівники, які досі не отримали своїх документів, зможуть безперешкодно зробити це, пані Джибуті сказала, що прокоментувала лише конкретну ситуацію Марини Туровської. Щодо ситуації в цілому вона готова говорити тільки завтра.

 

«Я сказала вам только о Марине, что касается остального - я не готова комментировать», - наголосила вона.

 

Як відомо, у зв'язку з невиплатами працівники «Газети 24» звернулися до Генеральної прокуратури. За неофіційною інформацією ТК, пані Джибуті викликали до ГПУ, де вона давала відповідні пояснення. Після цього вона стала пропонувати колегам змінити формулювання і звільнятися не у зв'язку зі скороченням штатів, а за власним бажанням чи згодою сторін. На всі запитання щодо компенсації пропонує записатися на прийом до власника видання - Володимира Костеріна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7294
Читайте також
01.09.2009 19:18
Юлія Медуна, для «Детектор медіа»
29 739
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
I'm
5403 дн. тому
Что тут сказать. ТОНИСы, когда начались наши (газета.24) и Ваши совместные проблемы, некоторые из Вас обвиняли газетчиков во всех своих бедах. Теперь, думаю, и Вы прозрели - Вас кинут точно так же, как и нас. Есть все основания полагать, что ВК со супругой и двумя приближенными семьями намерены с максимальной скоростью удрать за границу. И Вам эти госопда и дамы простят свой долг, как простили его нам... А вот Тузова жалко. Да и Джибути тоже - да она пошла, мягко говоря, на дерьмовую работу, но у нее не было выбора.
Колишні
5414 дн. тому
Тримайтесь Тонісівці!У Костеріна грошей нема, бо банка нема. Кажуть до вас Рудніченко пішла, да заплатню,ви не побачите довго, бо вана дуже гроші любить в своїй кишені! Тримайтесь -зелені вам допоможуть...
Мисс
5414 дн. тому
Та этому Костерину давно пора набить... Не только морду... Кидает всех сотрудников! идет по трупам... Но, господин Костерин, поймите и рассудите! Бог все видит, все взвращается, такое не сходит с рук!!! А подумать, юридически же он не причастен к деятельности, попадать будут директора. Тузова жалко... А вот Настю... Нисколечки... Сама знала, на что шла... Человек с нормальными мозгами не пойдет на такое, а из-за денег пойдет только безмозгый лох... Еще и как пойдет!!!
Сергей
5414 дн. тому
На медиа-рынок данные люди уже скорее всего не вернутся никогда. Репутация ведь она труднооценима в денежном выражении. А долги перед поставщиками (полиграфия, доставка и прочее) тоже ведь висят и по всей Украине. Так некрасиво с рынка давно никто не уходил.
media
5414 дн. тому
Володя, а ведь могут просто банально побить. Смешно будет. Мозги включи, а?
журналист
5415 дн. тому
Да, К. деньги нужно отдавать людям,которые заработали своим умом,"для вас "а забрать не могут! Может вы и нас как газетку кините?
Коллеги
5415 дн. тому
Уважаемый Владимир Александрович!. Откройте глаза!Вы ,наверное в первые слышите, что людям не платят з-ту уже 3 месяца, а теперь выперли в отпуск, без копейки. При этом Никитин покупает дорогое кино под свою Д Астафьеву, и вообще с канала сделал свой продакшин и пиарит своих звездочек,( Без грошей) но под его проекты не даст никто ни копейки, зная его репутацию. А у вас это последний престижный бизнес. который вы к сожалению теряете или уже потеряли.А, жаль….
вопрос
5415 дн. тому
А Костерин еще в Украине? Зря..
Андрей
5415 дн. тому
Я слышал, что у сотрудников газеты 24, поскольку зарплата была совсем не белая, да еще в последние месяцы их заставили написать заявления о том, что работать они хотят не полную неделю, то получается что средняя зарплата у них - копейки какие-то (гривен 600-700), даже на биржу труда нет смысла становиться. Костерин и К, конечно, не очень хорошие люди, мягко говоря. И партия у него такая же, и Трансбанк такой же!
редактор
5415 дн. тому
не понимаю, что мешает собраться толпой и записаться на прием. можно новости СТБ, 1+1 и Интера позвать
kollega
5415 дн. тому
Цікаво, а звільненим тонісівцям теж так буде?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду