detector.media
18.02.2009 15:13
Медіа-профспілка вимагає відповіді: коли виплатять заборгованість працівникам «Газети 24»?

19 лютого спливає термін, у який керівництво ТОВ «Медіадім» має надати відповідь на запит осередку Київської незалежної медіа-профспілки в «Газеті 24» щодо виплати заборгованості перед колективом видання. Про це повідомляє прес-служба КНМП.

 
Профспілковий осередок звернувся до в.о. генерального директора ТОВ «Медіадм» Олександра Бовтача із запитом, в якому просив надати інформацію про те, якою на сьогодні є заборгованість компанії перед співробітниками «Газети 24», а також перед співробітниками, яких було звільнено в грудні 2008 року. Осередок також нагадав роботодавцю про те, що звільнення співробітників можуть відбуватися лише після згоди профспілки. Профспілка, крім того, виклала вимогу відшкодувати заборгованість за грудень 2008 року і січень 2009 року у повному обсязі всім співробітникам редакції.
 
 
Відповідно до Закону України Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності «роботодавці, їх об’єднання зобов’язані в тижневий термін надавати на запити профспілок, їх об’єднань інформацію, яка є в їх розпорядженні, з питань умов праці та оплати праці працівників» (Стаття 45).  Запит профспілкового осередку було передано особисто в.о. гендиректора 12 лютого 2009 року. Проте роботодавець так і не надав жодної відповіді, повідомляє прес-служба КНМП.
 
Нагадаємо, вихід «Газети 24» було призупинено 6 лютого 2009 року. Роботодавець досі не пояснив, якою є подальша доля видання і його співробітників. Було оголошено, що 15 із понад 100 працівників будуть залучені до роботи на порталі «24.ua», однак зараз на порталі опубліковане повідомлення про припинення його роботи.
 
Осередок КНМП в «Газеті 24» було створено в листопаді 2007 року. Київська незалежна медіа-профспілка об’єднує понад 400 столичних журналістів і входить Незалежної медіа-профспілки України, яка в 2006 році стала повноправним членом Міжнародної федерації журналістів. 
 
«ТК» зв'язалася з в. о. генерального директора ТОВ «Медіадім» Олександром Бовтачем, який заявив: «Буду реагувати [на запит] згідно з чинним законодавством. Нехай нагадують». На уточнююче запитання, чи до завтра він дасть відповідь профспілці, зазначив: «Мабуть, дасть посадова особа, яка має право дати відповідь». Коли ж «ТК» спробувала дізнатися про подальшу долю порталу «24.ua», який 16 лютого призупинив свою роботу, пан Бовтач, не дослухавши запитання, попрощався і поклав слухавку.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY