Головне на «ТК» за свята

12 Січня 2009
9142
12 Січня 2009
11:19

Головне на «ТК» за свята

9142
<strong>Головне на «ТК» за свята</strong>
Провівши в останню путь 2008-й рік і зустрівши новонароджений 2009-й, а також відсвяткувавши Різдво Христове та насолодившись двома тижнями відпочинку, наші читачі напевне схочуть дізнатись, що відбулось за цей час у сфері медіа.
 
Перш за все, «Детектор медіа» підбила підсумки 2008 року:
 
«НЕвчасно. Підсумки». Отар Довженко – огляд тенденцій, досягнень і втрат телевізійного ринку.
 
 
«Ніяк прийшов: підсумки подій, які не відбулися». Леся Ганжа. – підсумки у сфері державного регулювання телерадіопростору.
 
 
Публіцистичний резонанс спричинило завершення російського мультимедійного проекту «Имя Россия», в якому переміг князь Олександр Невський: висловились Сергій Олійник та Сергій Грабовський.
 
Компанія Media Resources Management представила у своєму черговому спецпроекті огляд новорічно-різдвяного програмування у країнах світу. Виявляється, тамтешні телеканали, на відміну від наших, у святкові дні не женуться за рейтингами. Компанія pro.mova опублікувала своє дослідження того, як зароджувалась паніка навколо економічної кризи в українських ЗМІ.
 
В останні дні року стали відомі плани деяких телеперсоналій: Надія Мейхер покидає СТБ, Анатолій Борсюк за власним бажанням пішов з «1+1», екс-директор із розвитку «MTV-Україна» Андрій Мальчевський став директором із розвитку «Першого автомобільного», а колишня ведуча «1+1» Анна Безулик, можливо, матиме власний проект на Першому каналі. Джерела «ТК» повідомили про масштабні звільнення працівників ТРК «Ера», що, втім, заперечують на каналі. 29 грудня до Андрія Куликова не прийшла Юлія Тимошенко, тому останню в 2008 році програму «Свобода слова» провести не вдалося.
 
В останні дні року стало відомо, що на «Інтер» переходять «Найрозумніший» та «Судові справи» з «1+1», а продакшн-студія «Ледокол» готує два нових шоу. У перші дні року нового – що на Першому каналі буде запроваджене парне ведення новин, і у складі однієї з пар з’явиться колишній ведучий «1+1» Олесь Терещенко. СТБ запускає нове талант-шоу за американським форматом «Україна має талант». 18 січня на ТВі стартує авторська програма Євгена Кисельова з оригінальною назвою. У новому році в пакетах кабельного оператора «Воля-кабель» з'явились 15 нових телеканалів.
 
Своїми враженнями від фільму «Залюднений острів» поділився журналіст «Детектор медіа» Олексій Зубенко. Борис Бахтєєв написав статтю під промовистим заголовком «Рай для барбосів», а Андрій Кокотюха порадив не боятися каналу НТН.
 
Володимир Золоторьов написав дві нові серії своєї «Популярної вірусології» - «Новогодняя заметка о счастье» (про те, чому українці такі нещасливі) і «Разделение властей» (про те, які «гілки влади» є насправді і що з ними відбувається на практиці).
 
Враженнями від новорічної ночі ділились Андрій Кокотюха («Від Кіркорова до Ющенка»), Борис Бахтєєв («Ностальгія за привидами»), Костя Гнатенко («…під Червоною Шапочкою») і Михайло Бриних («Чому не вилазять очі?»). А за рейтинговими показниками лідером новорічної ночі став «Інтер».
 
Продовжує переформатовуватись ринок телевізійної реклами. Телеканал ТВі оголосив про перехід від сейлз-хаусу «Сфера-ТВ» до Maxximum Advertising. Керівник сейлз-хаусу «Відео Інтернешнл – Пріоритет» В’ячеслав Булавін оголосив, що його компанія готова судитися з СМЕ та «1+1», оскільки вважає, що ті винні «Пріоритету» значно більше, ніж 10 мільйонів доларів. Один із двох нових сейлз-хаусів групи «Інтер» має назву «Добрий ранок». Нарешті, стало відомо, що загальнонаціональна панель GFK Ukraine залишається чинною, але оплачуватимуть вимірювання за панеллю «50 тисяч -» лише «1+1» та холдинг Publicis, решта ж членів індустріального телевізійного комітету продовжать користуватись даними панелі «50 тисяч+»
 
Україна вступила в чергове інформаційно-газове протистояння з Росією. Аналізували ситуацію на невидимому фронті Сергій Грабовський та Богдан Червак. Тетяна Неймаш переказала читачам «ТК» переважно невтішні прогнози американських експертів щодо ситуації у медіагалузі 2009 року. Соціальний психолог Олег Покальчук розкрив телевізійну змову, покликану знищити Україну.
 
Є й сумні новини. Не стало Ольги Байди, 26-річної журналістки, заступника головного редактора сайту «Корреспондент.нет», яка, зокрема, дописувала й для інформаційного проекту журналу «Детектор медіа» та школи «Журналістика цифрового майбутнього». Пожежа, що спалахнула внаслідок необережного поводження з вогнем у будиночку в селищі Верховина, де Ольга відпочивала з друзями, забрала життя ще однієї дівчини, Ольгу ж із опіками понад 90% поверхні тіла військовим гелікоптером доставили до Івано-Франківська, а звідти літаком, наданим фондом Ріната Ахметова «Розвиток України», до опікового центру в Донецьку. Оля боролась за життя чотири дні, але в ніч із 9 на 10 січня її не стало. Ховатимуть її в Херсоні 13 січня. «Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям і колегам Ольги.
 
За схожих обставин, розпалюючи камін, постраждав редактор відділу політики газети «Дзеркало тижня» Сергій Рахманін. За інформацією «ТК», він зазнав опіків, які не становлять загрози для життя, і зараз перебуває на лікуванні. Бажаємо Сергієві якнайскорішого одужання!
 
Ви можете також зазирнути у рубрику «Дайджест», де зібрані публікації різних видань на медійну тематику; зокрема варто звернути увагу на статтю Діани Дуцик «Етичні виклики – 2009» («ПіК України»), резонансну колонку Лілії Кузік «Новорічно-різдвяне теледежавю…» (Zaxid.net), інтерв’ю Віталія Портникова «Реальной газете», підсумки кінопрокатного року, підбиті «Українською правдою», тощо.
 
Бажаємо вам легкого повернення до робочого ритму життя! :)
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9142
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду