Ющенко призначив Ілащука президентом НТКУ

16 Грудня 2008
23088
16 Грудня 2008
19:56

Ющенко призначив Ілащука президентом НТКУ

23088
<strong>Ющенко призначив Ілащука президентом НТКУ</strong>

Президент України призначив Василя Ілащука президентом Національної телекомпанії України. Відповідний Указ опублікований на сайті глави держави.

 
З 22 лютого 2008 року Василь Ілащук виконував обов’язки президента НТКУ.
 
Згідно з пунктом 3 статті 14 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», керівники    Національної    телекомпанії України   та Національної радіокомпанії України призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням Верховної Ради України. Кандидатуру на посаду керівника НТКУ (НРКУ) визначає і вносить до Верховної Ради України Громадська рада НТКУ (НРКУ). Пропозицію про звільнення з посади керівника НТКУ (НРКУ) з відповідним обґрунтуванням готує та вносить до Верховної Ради України Громадська рада НТКУ (НРКУ).
 
Василь Ілащук повідомив «Детектор медіа», що Указ про його призначення підписувався в його присутності, і назвав його абсолютно легітимним.
 
Керівник Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента Лариса Мудрак повідомила «ТК», що, на її думку, у ситуації, коли громадська рада Національної телекомпанії України не створена, і не може подати до парламенту кандидатуру на посаду президента НТКУ, враховуючи реальні обставини, Указ Президента є найбільш легітимним із можливих способів призначення президента НТКУ.
 
Директор Інституту медіа права Тарас Шевченко вважає, що Президент не мав права призначати керівника Національної телекомпанії. «Якщо користуватись чинним українським законодавством, то воно передбачає інший порядок призначення президента НТКУ. Президент України не може самостійно призначати керівника Національної телекомпанії», - сказав пан Шевченко. Він здивований діями Президента, оскільки «Василь Ілащук і так виконував обов’язки керівника НТКУ, і особливих змін цей Указ не принесе».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23088
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
АнтиЖук
5611 дн. тому
to COMEDY FM: водочники будут кидать деньги себе на хавку :)))
COMEDY FM
5611 дн. тому
я вам скажу щас если б хороший маркетинг 1 национальному - то он мог бы перебить рейтинги и плюсов и интера - как ни крути , а кадры решают всё - большие каналы щас избавляются от професионалов - оставляют нужных . Производство програм закрыто везде, скоро будем наблюдать шарманку ! )) и с такой политикой зритель уже переключился на цифровые каналы и тематические ( аля - тонис). Да и рекламодатель теперь просто так не будет совать бюджет за откаты сетевикам, они и так уже очень маленькие! В такой ситуации возможен выстрел продакшенов с качественным продуктом на целевую аудиторию 23 - 45 лет (покупную) , а они требуют качество подаваемого продукта! Тоесть грядут перемены господа! Я б щас пообщался с водочниками, интересно куда они будут кидать деньги, допустим алкоголя ВИП класа!?
;leirjug ierug
5612 дн. тому
ура! тепер василь буде особисто вести лото, новини та шоу розинської. ні, розу залишить, мабуть
Алегарф
5612 дн. тому
Ну, теперь "карандаш" в надёжных руках!!!
смотрящий
5612 дн. тому
Ацтой
работяга
5612 дн. тому
боже храни нтку, недолго осталось... Кобле зачот, так быстро угробить контору...
5612 дн. тому
Скоро в штате НТКУ вообще никого не останется. Ну, кроме Васи и Кобли.
5612 дн. тому
Скоро в штате НТКУ абсолютно лэгитымно появятся Моисеев, Пенкин, Шура и сэр Элтон.
прокопович
5612 дн. тому
КАКОЙ ПАСЕЧНИК - ТАКИЕ И ТРУТНИ!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду