Олена Кондратюк: Ющенко поквапився з призначенням Ілащука, щоб встигнути до розгляду законопроекту Прутніка

17 Грудня 2008
17343
17 Грудня 2008
10:55

Олена Кондратюк: Ющенко поквапився з призначенням Ілащука, щоб встигнути до розгляду законопроекту Прутніка

17343
Олена Кондратюк: Ющенко поквапився з призначенням Ілащука, щоб встигнути до розгляду законопроекту Прутніка
Причиною підписання Президентом України Віктором Ющенком Указу про призначення Василя Ілащука президентом Національної телекомпанії України було бажання встигнути до розгляду Верховною Радою законопроекту про внесення змін до Закону «Про телебачення і радіомовлення», який змінює процедуру призначення керівників НТКУ та НРКУ. Таку думку висловила народний депутат України Олена Кондратюк (Блок Юлії Тимошенко). За її словами, Верховна Рада має розглянути законопроект Едуарда Прутніка, в якому передбачене призначення президента НТКУ парламентом, найближчим часом, що й змусило Президента поквапитись із підписанням Указу.
 
«Звичайно, це грубе порушення закону. У нормах чинного законодавства, які стосуються призначення президента НТКУ, є багато недосконалих моментів, які потрібно негайно змінювати. Тому я проситиму, щоб це питання розглянули на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації», - сказала пані Кондратюк.
 
Народний депутат України Олена Бондаренко (Партія регіонів) вважає, що Президент випереджає події, сподіваючись на ухвалення змін до Закону «Про телебачення і радіомовлення», що дозволять главі держави призначати керівників НТКУ та НРКУ без затвердження ВР. «У чинному законі така процедура, як одноосібне призначення Президентом на цю посаду, не передбачена. Очевидним є порушення законної процедури призначення. Якщо поглянути на ті поправки, які внесла політична сила, очолювана Президентом, там є норма, за якою президента НТКУ призначає Президент. Але ця поправка ще не прийнята. Таке враження, що Президент видає бажане за дійсне і випереджає події», - сказала пані Бондаренко. Вона наголосила, що будь-яка сила або особа зараз може оскаржити призначення Василя Ілащука в суді.
 
Нагадаємо, Президент підписав Указ про призначення Василя Ілащука 16 грудня. У Секретаріаті Президента вважають, що у ситуації, коли громадська рада НТКУ не сформована, призначення президента НТКУ Указом Президента України є найбільш легітимним із можливих способів.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17343
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
работяга
5612 дн. тому
ребятки, работнички, нткушнички, а может в суд подать??? на всех этих хреновых президентов??
ka
5612 дн. тому
Не в тому навіть справа чому це зробив Президент, а кого він призначив.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду