Юрій Стець вважає, що питання законності призначення Ілащука не є важливим

17 Грудня 2008
31704
17 Грудня 2008
13:01

Юрій Стець вважає, що питання законності призначення Ілащука не є важливим

31704
Юрій Стець вважає, що питання законності призначення Ілащука не є важливим
Народний депутат України (блок «Наша Україна – Народна Самооборона»), член Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрій Стець вважає, що питання законності призначення Василя Ілащука на посаду президента Національної телекомпанії України не є на сьогодні першочерговим.
 
«Наскільки я розумію, це не було призначення – це було скасування його як виконувача обов’язків, тому що вийшов термін, який він згідно із законом може бути в. о. І тут не треба говорити про те, наскільки законним є рішення Президента, а слід говорити про те, наскільки людина на чолі НТКУ є адекватною на цій посаді. І це більш важливо», - сказав пан Стець.
 
«В українському законодавстві стільки недоліків, що якби всі чітко дотримувалися законів, то в Україні багато речей не відбулося б. До того ж, певні закони трактуються різними політиками по-різному. На мою думку, найважливіше – щоб Національна телекомпанія не використовувалася в політичних цілях жодним із суб’єктів нашого політикуму, як-от Секретаріат Президента, якась політична сила чи Кабмін, і щоб вона наближалася до суспільного мовлення», - пояснив він свою позицію, додавши, що вважає, що на призначення Ілащука «має бути згода Верховної Ради». Проте, за його інформацією, жодних консультацій щодо можливої підтримки кандидатури Ілащука у Верховній Раді не було.
 
Нагадаємо, Президент призначив Василя Ілащука всупереч процедурі, прописаній у Законі «Про телебачення і радіомовлення», за якою кандидатуру президента НТКУ подає Президентові України Верховна Рада.
 
Тим часом народний депутат Андрій Шевченко (Блок Юлії Тимошенко) назвав рішення про призначення Ілащука «дуже дивним».
 
«По-перше, воно вочевидь незаконне, тому що Закон України «Про телебачення і радіомовлення» виписує абсолютно іншу процедуру призначення керівника. По-друге, я не бачу в ньому сенсу, тому що Василь Ілащук виконував обов’язки президента безстроково – цей термін ніяким чином не обмежений. І я не думаю, що це рішення робить його позиції сильнішими. Як його розчерком пера Президента призначили на цю посаду, так само в будь-яку секунду його за цією ж логікою можуть і звільнити. На жаль, стосовно НТКУ ще одне незаконне, нелогічне і дивне рішення Президента. Мене воно укріпляє в думці, що весь правовий хаос навколо НТКУ може вирішити лише одне – якнайшвидший перехід державного мовника у формат суспільного мовлення», - сказав пан Шевченко.
 
Абсолютно нелегітимним назвав рішення Президента і член фракції комуністів Олександр Голуб. «Є Верховна Рада, яка працює і дійсно сьогодні має реальні претензії як до діяльності Нацради з питань телебачення і радіомовлення, так і до державних ЗМІ. Тому, я думаю, такий крок, крім дестабілізації, нічого не дасть. Не вирішить він і ті проблеми, які намагається вирішити Президент подібним призначенням», - сказав він.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31704
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
валерий
5612 дн. тому
а призначення Андрія Шевченка і той гармидер, який він здійняв у НТКу не було дивним. А "творіння" Стецька? Андрій просто марить президентством та акціонуванням НТКу ( під вивіскою"громадське) . і всі призначення для нього - дивні.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду