detector.media
16.12.2008 19:56
Ющенко призначив Ілащука президентом НТКУ
<strong>Ющенко призначив Ілащука президентом НТКУ</strong>

Президент України призначив Василя Ілащука президентом Національної телекомпанії України. Відповідний Указ опублікований на сайті глави держави.

 
З 22 лютого 2008 року Василь Ілащук виконував обов’язки президента НТКУ.
 
Згідно з пунктом 3 статті 14 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», керівники    Національної    телекомпанії України   та Національної радіокомпанії України призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням Верховної Ради України. Кандидатуру на посаду керівника НТКУ (НРКУ) визначає і вносить до Верховної Ради України Громадська рада НТКУ (НРКУ). Пропозицію про звільнення з посади керівника НТКУ (НРКУ) з відповідним обґрунтуванням готує та вносить до Верховної Ради України Громадська рада НТКУ (НРКУ).
 
Василь Ілащук повідомив «Детектор медіа», що Указ про його призначення підписувався в його присутності, і назвав його абсолютно легітимним.
 
Керівник Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента Лариса Мудрак повідомила «ТК», що, на її думку, у ситуації, коли громадська рада Національної телекомпанії України не створена, і не може подати до парламенту кандидатуру на посаду президента НТКУ, враховуючи реальні обставини, Указ Президента є найбільш легітимним із можливих способів призначення президента НТКУ.
 
Директор Інституту медіа права Тарас Шевченко вважає, що Президент не мав права призначати керівника Національної телекомпанії. «Якщо користуватись чинним українським законодавством, то воно передбачає інший порядок призначення президента НТКУ. Президент України не може самостійно призначати керівника Національної телекомпанії», - сказав пан Шевченко. Він здивований діями Президента, оскільки «Василь Ілащук і так виконував обов’язки керівника НТКУ, і особливих змін цей Указ не принесе».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY