Комітет свободи слова запросить на засідання Жана Новосельцева та МВС, а також Назара Цапка та СБУ

3 Грудня 2008
30932
3 Грудня 2008
17:21

Комітет свободи слова запросить на засідання Жана Новосельцева та МВС, а також Назара Цапка та СБУ

30932
Комітет свободи слова запросить на засідання Жана Новосельцева та МВС, а також Назара Цапка та СБУ
Комітет Верховної Ради питань свободи слова та інформації на засіданні 3 грудня звернув увагу на конфлікти між журналістами та правоохоронними органами й вирішив запросити на наступне засідання, яке має відбутись 10 грудня, кореспондента «1+1» Жана Новосельцева та представників МВС, а також власника видання Daily.UA Назара Цапка та представників СБУ. Увагу депутатів привернули тиск на журналістів та ЗМІ з боку правоохоронних органів України.
 
Приводом для запрошення журналіста «ТСН» («1+1») Жана Новосельцева та представників МВС стали сюжети циклу «Жесть мундиру», предметом розслідування в якому є корупція в правоохоронних органах. Після виходу в ефір першого сюжету керівник департаменту інформаційного та суспільно-політичного мовлення «1+1» Наталія Катеринчук зробила заяву про погрози на адресу журналіста.  
 
Що ж до Назара Цапка, власника інтернет-ресурсу Daily.UA, то СБУ проводить слідство через публікацію на сайті копії документу про продаж зброї Україною. Проти видання та власника  висувається звинувачення в розголошенні державної таємниці. На захист видання виступила із заявою голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Ганна Герман.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30932
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду