detector.media
03.12.2008 17:21
Комітет свободи слова запросить на засідання Жана Новосельцева та МВС, а також Назара Цапка та СБУ
Комітет Верховної Ради питань свободи слова та інформації на засіданні 3 грудня звернув увагу на конфлікти між журналістами та правоохоронними органами й вирішив запросити на наступне засідання, яке має відбутись 10 грудня, кореспондента «1+1» Жана Новосельцева та представників МВС, а також власника видання Daily.UA Назара Цапка та представників СБУ. Увагу депутатів привернули тиск на журналістів та ЗМІ з боку правоохоронних органів України.
 
Приводом для запрошення журналіста «ТСН» («1+1») Жана Новосельцева та представників МВС стали сюжети циклу «Жесть мундиру», предметом розслідування в якому є корупція в правоохоронних органах. Після виходу в ефір першого сюжету керівник департаменту інформаційного та суспільно-політичного мовлення «1+1» Наталія Катеринчук зробила заяву про погрози на адресу журналіста.  
 
Що ж до Назара Цапка, власника інтернет-ресурсу Daily.UA, то СБУ проводить слідство через публікацію на сайті копії документу про продаж зброї Україною. Проти видання та власника  висувається звинувачення в розголошенні державної таємниці. На захист видання виступила із заявою голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Ганна Герман.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY