Черкаські «Губернские ведомости» і кіровоградські «Ведомости плюс» - «джинсові лідери» регіону

7 Листопада 2008
9182
7 Листопада 2008
17:13

Черкаські «Губернские ведомости» і кіровоградські «Ведомости плюс» - «джинсові лідери» регіону

9182
Черкаські «Губернские ведомости» і кіровоградські «Ведомости плюс» - «джинсові лідери» регіону
За підсумками моніторингу, проведеного Черкаською обласною молодіжною громадською організацією «Асоціація молодих правників» з 1 по 31 жовтня, визначено друковані ЗМІ та інтернет-ресурси, які найбільше розміщують матеріалів, які не відповідають журналістським стандартам. Про це повідомляє ІМІ.
 
Було досліджено публікації 6 друкованих ЗМІ в Черкасах, 6 в Кіровограді, а також по 2 інформаційних інтернет-ресурси цих регіонів. У моніторингу взяли участь завідувач кафедри журналістики Черкаського національного університету Тетяна Бондаренко, журналіст Володимир Чос та голова Кіровоградського прес-клубу Вікторія Талашкевич.
 
Було виявлено 71 матеріал із ознаками невідповідності до журналістських стандартів. Зокрема у Черкасах у газеті «Губернские ведомости» - 11 матеріалів, «Нова молодь Черкащини» - 8, «Антенна» - 6, «Акцент» -4, «Вечірні Черкаси» - 3, «Ранкова пошта» - 2.  В інтернет-виданні «Провінція», www.pro-vincia.com.ua – 7, «Прес-центр», www.pres-centr.ck.ua - 3.
 
У Кіровограді в газеті «Ведомости-плюс» - 8 матеріалів, «Украина-центр» - 7, «Діалог» - 3, «Вечірня газета» - 2, «Кіровоградська правда» - 2; в інтернет-виданні «Весь Кіровоград», www.kirovograd.net – 6, «Кіровоградські новини», www.kr-news.com.ua – 3.
 
Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Рух за відповідальну журналістику», який реалізується ЧОМГО «Асоціація молодих правників» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9182
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
kr-news
5632 дн. тому
"«Кіровоградські новини», www.kr-news.com.ua" – 3 Ну і брєд-)))) Чого у нас беруться робити шось люди, які ні хера у тому не тямлять?-) У нас не було жодного замовного матеріалу, жодної новини (конфліктної, мається на увазі), яка не представляла б як мінімум дві сторони... Втім, шо тут доводити))) І кому, головне-)
Катерина, черкассы
5646 дн. тому
Что же могут анализировать перечисленные особы? Смешно, ей Богу:)))))))))))))))))
Вася
5648 дн. тому
Анализ реальный но с похыбкой на 1000000000000000000000%.
Тоха
5650 дн. тому
:)))) Черкасская провинция состоит 100% из джинсы! Там по полтора материала в неделю появляется. Вот и набралось 7 материалов за месяц. Аффтал жжот!
Семен
5650 дн. тому
Абсолютно некорректное исследование. И кто его делал? Люди, крайне далекие от реальной журналистики!!! Те, кто не смог найти и реализовать себя не в одном из местных медиа. На самом деле джинсы намного больше. А екоторые газеты, вообще состоят из нее на 90%. Перед тем как делать заявления неплохо б было профессионализма самим набраться :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду