detector.media
01.11.2008 10:58
Технічний комітет ІТК поки що не публікуватиме результати аудиту панелі GFK-Ukraine
Технічний комітет асоціації «Індустріальний телевізійний комітет» поки що утримається від публікації результатів аудиту загальнонаціональної панелі телевимірювань GFK-Ukraine. Про це «Детектор медіа» повідомив голова Технічного комітету ІТК Орест Білоскурський.
 
Нагадаємо, кінцевий звіт про результати аудиту французької фірми CESP ІТК отримав 24 жовтня. Коментуючи цей звіт, Орест Білоскурський зазначив, що Технічний комітет стурбований деякими результатами аудиту, зокрема тим, що значна частина малих населених пунктів не ввійшла до вибірки. У свою чергу керівник медіадепартаменту GFK-Ukraine Ольга Росманова повідомила, що цей фактор не впливає на репрезентативність вибірки, а голова ІТК Олег Попенко заперечив, що асоціація має претензії до панелі GFK.
 
«Рішення з тих чи інших питань приймаються на „великому ІТК”, і офіційну позицію ІТК висловлює або прес-служба асоціації, або голова ІТК Олег Попенко. Що ж до результатів аудиту, то вони завжди розглядаються у технічному комітеті, в якому зібрані експерти в галузі вимірювань від каналів та рекламних агентств, що є членами ІТК. Зараз розпочалось дуже плідне обговорення всіх пунктів, на яких зосередили увагу аудитори, і щодо багатьох із них члени технічного комітету досягли консенсусу», - повідомив пан Білоскурський. Він наголосив, що головним критерієм у прийнятті рішень щодо можливих рекомендацій, які стосуватимуться змін у методиці отримання всеукраїнських даних піплметричних вимірювань, для Технічного комітету є не погіршення якості отримуваних даних.
 
«До ухвалення рішень на „великому ІТК” із кожного пункту рекомендацій, які переважно стосуються панелі „50 тисяч –„ (оскільки це нова панель, її аудит був глибшим і, зрештою, проводився вперше), ми не зможемо публікувати чи розголошувати в інший спосіб свої висновки та рекомендації аудиторів», - сказав Орест Білоскурський. Раніше йшлося про оприлюднення звіту аудиторів панелі GFK наприкінці цього тижня.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY