ВР Криму звернеться до Конституційного Суду з приводу заборони Нацради транслювати російські канали

23 Жовтня 2008
17104
23 Жовтня 2008
17:42

ВР Криму звернеться до Конституційного Суду з приводу заборони Нацради транслювати російські канали

17104
ВР Криму звернеться до Конституційного Суду з приводу заборони Нацради транслювати російські канали

Верховна Рада Криму планує в листопаді прийняти звернення до Конституційного Суду України щодо відповідності законодавству рішення Національної ради з телебачення і радіомовлення про припинення ретрансляції низки російських телеканалів у мережах кабельного телебачення країни. 

Як передає УНІАН, про це журналістам сьогодні в Сімферополі повідомив кримський спікер Анатолій Гриценко.
 
Він зазначив, що рішення Нацради «викличе серйозне занепокоєння» серед кримчан. «Нам би не хотілося, щоб така структура, як Нацрада, розбурхувала громадську думку і змушувала людей шукати якісь нові інформаційні простори», - сказав голова ВР Криму.
 
Крім того, сьогодні на засіданні парламенту Автономії голова Постійної комісії з депутатської етики та організації роботи Верховної Ради АРК Григорій Іоффе назвав рішення Нацради «цілком нелегітимним». При цьому, зазначив він, Нацрада вибірково ставиться до російських каналів. «Приміром, "Дитячий світ", "Ностальгія" чи "Ретро" вони залишають, а НТВ, РТР, ОРТ вони намагаються прибрати. Я думаю, що тут, безперечн,о чітко простежується політична лінія», - зазначив Іоффе.
 
Зі свого боку, віце-спікер парламенту автономії Михайло Бахарєв назвав рішення Нацради неконституційним і закликав операторів кабельного телебачення не виконувати його.
 
Нагадаємо, своїм рішенням від 1 жовтня Нацрада зобов`язала кабельних операторів припинити ретрансляцію неадаптованих до законодавства України програм. 9 жовтня Міністерство закордонних справ РФ заявило, що заборона на мовлення російських каналів на території України може негативно вплинути на російсько-українські відносини. У відповідь на це перший заступник голови Нацради з телерадіомовлення Ігор Курус заявив, що рішення Нацради стосується не тільки російських телеканалів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17104
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду