Газета «Аргументы недели-Крым» просить генконсула Росії «не хамити» журналістам

27 Листопада 2012
7202
27 Листопада 2012
13:03

Газета «Аргументы недели-Крым» просить генконсула Росії «не хамити» журналістам

7202
Газета «Аргументы недели-Крым» просить генконсула Росії «не хамити» журналістам

Редакція газети «Аргументы недели-Крым» звернулась з Відкритим листом до Генерального консула Російської Федерації у Сімферополі Володимира Андрєєва з приводу відмови надати коментар на прохання видання. Текст листа опублікований на сайті газети.

 

Підставою для Відкритого листа стала надзвичайно груба й провокуюча з боку генконсула відмова відповісти на питання мешканців Криму , яких не пускають до генерального консульства РФ в Сімферополі. Російський чиновник відмовив у коментарі виданню через те, що йому «нецікаво», і переконання, що журналісти «все перекрутять».

 

«Пан Андрєєв, редакція «Аргументы недели-Крым» просить вас перестати хамити нашим співробітникам (притому дівчатам), які звертаються до вас по телефону за роз'ясненнями ситуацій, що мають відношення до діяльності консульства Російської Федерації в Сімферополі», - йдеться у Відкритому листі редакції.

 

Журналісти відзначають, що генконсул РФ є єдиною посадовою особою в Україні і Криму, яка дозволяє собі подібну поведінку щодо запитів редакції.



«Ми розуміємо, що ви дієте в рамках зовнішньої політики нинішньої Росії, яка, за оцінками багатьох закордонних спостерігачів, базується на принципі «Я правий, і немає ніякої іншої думки». Ще раз повторимо: ми розуміємо це. Але ви можете виконувати свій професійний обов'язок і більш коректно, як і личить культурним людям, до групи яких ви себе, безсумнівно, відносите?», - запитують журналісти.

 

Редакція також просить не вносити видання до так званого «чорного списку», який, на думку видання, існує у пана генконсула, тільки тому, що позиція редакції по деяких питаннях не співпадає з його поглядом на процеси , що відбуваються в Росії.



«Ми і надалі будемо звертатися до вас за роз'ясненнями, так як вважаємо, що ви, в силу займаної вами посади, зобов'язані коментувати події, що мають відношення до російської дипломатичної місії в Сімферополі», - повідомляють журналісти «Аргументы недели-Крым» у своєму Відкритому листі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7202
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду