Голова КНМП вимагає покарати виних у побитті журналістів на Кловській

3 Жовтня 2008
19824
3 Жовтня 2008
10:25

Голова КНМП вимагає покарати виних у побитті журналістів на Кловській

19824
Голова КНМП вимагає покарати виних у побитті журналістів на Кловській
Голова Київської незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов вимагає від влади розслідування та покарання винних у побитті журналістів, які висвітлювали акцію протесту на вулиці Первомайського. Нагадаємо, акція проходила біля Будинку Звукозапису (власність Держтелерадіо), який було захоплено невідомими. У ході бійки було травмовано фотокореспондента газети «КоммерсантЪ» Олександра Течинського та фотокореспондента УНІАН Володимира Гонтаря, які виконували свої професійні обов'язки, а також головного редактора сайту «Фінансист» та учасника ініціативи «Збережемо старий Київ» Ігоря Луценка.

 «Так жорстоко повелися  представники однієї з охоронних  фірм під час акцій протесту з боку активістів організації «Захистимо старий Київ». Моменти побиття великою мірою зафіксовано фотографічно. Обличчя нападників добре видно. Це означає, що знайти їх дуже просто. Події відбувалися на очах у міліції, але вона не втручалася і не вживала заходів для припинення конфлікту.      Такі дії охоронців є нахабним порушенням закону. Пасивність з боку міліції є ганебною і не могла відбуватися без вказівки згори. Якщо подібним діянням не покласти край одразу, то це загрожуватиме свободі слова не тільки у Києві, але й  в країні загалом, перешкоджатиме розвитку демократії, сприятиме можливості створення поліцейської держави в Україні», - йдеться у заяві Юрія Луканова. 
 
КНМП вимагає порушити кримінальну справу за фактом побиття журналістів та перешкоджання їхній професійній діяльності; провести службове розслідування з метою з’ясувати, хто конкретно у міліції давав указівку правоохоронцям не втручатись у конфлікт, та покарати винних. Також Юрій Луканов закликає відправити у відставку керівництво Печерського районного відділу внутрішніх справ міста Києва як таке, що не виконує своїх службових обов’язків
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19824
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vo
5685 дн. тому
Потрібно написату заяву в прокуратуру,та в управління внутрішньої безпеки МВС, де вказати на факт бездіяльності правоохоронних органів та на факт не вжиття заходів для недопущення злочину що мало наслідки для здоровья і т д коротше кажучи написати все як було підкріпити покази 2 свідків і повірте мені що цим горе-правоохоронцям буде дуже не солодко
zabudovi.net
5685 дн. тому
Вибачайте, очепятка - Голубенко
zabudovi.net
5685 дн. тому
Так тримати! Дави бандитів і ментів! Голбенко (нач. Печерського РУГУ МВС) приїхав вчора у нетверезому стані, і навіть не підійшов до людей! А запах чути було за кілометр! Не дамо по голові одразу - скоро будемо боятися вийти на вулицю.
bahar
5685 дн. тому
Додавити їх, пане Юрію! Підтримую.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду