Бійка на Кловській: травмовані фотокори «Коммерсанта» та УНІАН

3 Жовтня 2008
31119
3 Жовтня 2008
10:00

Бійка на Кловській: травмовані фотокори «Коммерсанта» та УНІАН

31119
Бійка на Кловській: травмовані фотокори «Коммерсанта» та УНІАН

2 жовтня на вулиці Первомайського у Києві (біля станції метро Кловська) у сутичці під час акції протесту проти захоплення Будинку Звукозапису (власність Державного комітету телебачення і радіомовлення) постраждали журналісти. За інформацією джерела «ТК», охорона, яка захопила будинок, кидала в учасників акції протесту, які намагались зламати паркан, каміння і дошки.

 
Зокрема, Ігоря Луценка, головного редактора сайту «Фінансист» та активіста ініціативи «Збережемо старий Київ», побили троє охоронців, а також забрали у нього відеокамеру, на яку він знімав те, що відбувалось. Зараз Ігор Луценко разом із міліцією намагається повернути камеру. Також серйозне поранення отримав фотокореспондент інформаційного агентства УНІАН Володимир Гонтар. За інформацією більд-редактора агентства Ірини Тимофеєвої, у Володимира травмовані (але не зламані) ноги.
 
Постраждав також фотокор газети «КоммерсантЪ» Олександр Течинський. Як повідомив «ТК» редактор відділу «Суспільство» цього видання Денис Попович, один із тих, хто захопив будинок, жбурнув дошку у камеру і зламав фотографу руку. Зараз Олександр перебуває у лікарні. «Міліція не втручалась. Навіть після того, як Течинський підійшов до міліціонерів, вони запропонували йому йти у відділок і писати заяву. Хоча, за деякими даними, там був присутній заступник начальника Печерського відділу міліції», - каже Денис.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31119
Читайте також
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДОБРОДИЙ
5680 дн. тому
КАБАН НЕ ВИНОВАТ !!!
Володимир
5683 дн. тому
Людям залишається тільки покладатися на себе
5683 дн. тому
Стріляти треба таких охоронців, а не з міліцією розбиратись. Скільки можна гратися в їхню "дерьмократію"? Дайош козацьку Січ по народним законам!
125
5684 дн. тому
Ребята, а на хрена в нашей стране милиция? Разогнать этих узаконеных бандитов!!Мало того, что грабастают все, так мы их еще и субсидируем!
otar
5685 дн. тому
Якщо ви про фотки побиття, то їх прислала прес-служба "Збережемо старий Київ". Там зазначене ім'я і прізвище фотографа. Якщо копірайти належать газеті "Хрещатик", ми, певна річ, і це зазначимо.
sabc
5685 дн. тому
ну да эти ребята с Телекритики еще и воруют фото из "Крещатика" и не ссылаются на него!
124
5685 дн. тому
“Каміння летіло з обох боків. Бандити розділилися на дві групи й намагалися вцілити у журналістів та місцевих мешканців”,— розповів фотокореспондент “Хрещатика” Микола Тимченко, який знімав події разом із колегами. Причому, розповів він, міліція не втручалася у побиття представників преси, байдуже спостерігаючи за подіями, та навіть захищала нападників від народу. http://kreschatic.kiev.ua/ua/3395/news/1223008838.html
123
5685 дн. тому
По 1+1 сюжет с Первомайского- показывают мента (он в заботливо надетом бронежилете, разумеется!), спрашивают, зачем же он тут торчит, если не вмешивается в конфликт и не защищает людей, а воно каже, отворачиваясь и пряча харю : " Не знімайте мене, це моя лічная жізнь!" Юра-министр! Как тебе твои бойцы?Отчаянные люди, спортсмены! Орлы, не?
otar
5685 дн. тому
Вибачте, Денисе. Ми помилились. Таке буває, коли ввечері збираєш оперативну інфу з купи джерел. Щодо передруків, то це вже питання до тих, хто передруковує, не звернувши увагу на те, що у матеріалі фігурує два різні прізвища. Ми б так не зробили.
Денис Попович редактор отдела "Общество" "Ъ"
5686 дн. тому
Господа. Фамилия пострадавшего фотокора Ъ - ТЕЧИНСКИЙ! И никакой не Кульчицкий. Нет у нас фотокора с такой фамилией, не было и не убежден, что когда-нибудь таковой появится. Я очень четко продиктовал фамилию Саши Течинского журналисту Телекритики, который брал у меня комментарий. И мало того, мы еще перезванивали автору с просьбой исправить ошибку, когда материал вышел у вас на сайте. Самое интересное, сначала вы написали фамилию правильно, а Кульчицкого вложили в мою цитату! Теперь этот "Кульчицкий" мелькает во всех перепечатках на всех сайтах. С вашей подачи, ребята. Позорище....
Сива Кобила
5686 дн. тому
Юра-Термінатор - бидло ще гірше за кравченків і смірнових. У тих на чолі було написано і за кілометр видно "мєнти", а цей довго загортався в овечу шкуру "свого в дошку хлопця". Але яблуко від яблуньки недалеко... Не забувайте, з яких він походить.
Пилип з конопель
5686 дн. тому
Як на мене, КНМП завтра мала б скликати прес-конференцію, на яку запросити принаймні пана Ярему, начальника міського главку міліції, і нагадати йому власні передвиборчі гасла. А преса мала б поставити перед його очима не один десяток камер і об`єктивів і запитати - хто дав вказівку міліції не втручатися? А крім того, треба юристам дивитися закони і подавати до суду. Негайно. Бо це небезпечний дзвіночок - якщо мовчатимемо і далі, то влада (хоч міліція, хоч НКРУ, яке продало ДЗЗ, хоч забудовник, за яким маячить мафія Черновецького) знахабніє і відчує повну безкарність. Тоді пресу і громадські рухи почнуть ламати через коліно пачками.
Руслан
5686 дн. тому
Мусорки как всегда, в своем репертуаре! Это ж не сп....ть что то у задержанных!Что за долбанная власть у нас!!!! Эй, полевой командыр, Юга-Тегминатор! Ты где, ауууу?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду