detector.media
03.10.2008 10:25
Голова КНМП вимагає покарати виних у побитті журналістів на Кловській
Голова Київської незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов вимагає від влади розслідування та покарання винних у побитті журналістів, які висвітлювали акцію протесту на вулиці Первомайського. Нагадаємо, акція проходила біля Будинку Звукозапису (власність Держтелерадіо), який було захоплено невідомими. У ході бійки було травмовано фотокореспондента газети «КоммерсантЪ» Олександра Течинського та фотокореспондента УНІАН Володимира Гонтаря, які виконували свої професійні обов'язки, а також головного редактора сайту «Фінансист» та учасника ініціативи «Збережемо старий Київ» Ігоря Луценка.

 «Так жорстоко повелися  представники однієї з охоронних  фірм під час акцій протесту з боку активістів організації «Захистимо старий Київ». Моменти побиття великою мірою зафіксовано фотографічно. Обличчя нападників добре видно. Це означає, що знайти їх дуже просто. Події відбувалися на очах у міліції, але вона не втручалася і не вживала заходів для припинення конфлікту.      Такі дії охоронців є нахабним порушенням закону. Пасивність з боку міліції є ганебною і не могла відбуватися без вказівки згори. Якщо подібним діянням не покласти край одразу, то це загрожуватиме свободі слова не тільки у Києві, але й  в країні загалом, перешкоджатиме розвитку демократії, сприятиме можливості створення поліцейської держави в Україні», - йдеться у заяві Юрія Луканова. 
 
КНМП вимагає порушити кримінальну справу за фактом побиття журналістів та перешкоджання їхній професійній діяльності; провести службове розслідування з метою з’ясувати, хто конкретно у міліції давав указівку правоохоронцям не втручатись у конфлікт, та покарати винних. Також Юрій Луканов закликає відправити у відставку керівництво Печерського районного відділу внутрішніх справ міста Києва як таке, що не виконує своїх службових обов’язків
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY