З «Эксперта» пішло 8 журналістів та редакторів через «кризу управління» та затримку зарплатні

2 Жовтня 2008
18004
2 Жовтня 2008
21:27

З «Эксперта» пішло 8 журналістів та редакторів через «кризу управління» та затримку зарплатні

18004
З «Эксперта» пішло 8 журналістів та редакторів через «кризу управління» та затримку зарплатні
З ділового тижневика «Эксперт-Украина» протягом серпня-вересня звільнилася третина штатних журналістів та кілька редакторів. Зокрема, пішли заступник головного редактора Олег Волошин, редактор відділу «Економіка та фінанси» Наталія Задерей, оглядачі Неллі Вернер та Наталія Ковальова. Про це «Телекритиці» стало відомо із власних джерел.
 
За інформацією одного з колишніх співробітників видання, загалом звільнилися вісім чоловік, ще двоє нібито мають намір наслідувати їхній приклад. Причина – «неналежне ставлення до підлеглих». «Там створили таку ситуацію, за якої неможливо було далі працювати. Можна назвати це кризою управління: забагато ланок проходження текстів, відчужене, неповажне ставлення до журналістів. Не було діалогу з головним редактором, а його новий заступник Гліб Простаков – чудовий журналіст, проте не керівник», розповів співрозмовник «ТК». За його словами, «дірки» у штаті вдалося закрити лише відділу «Політика», іншим відділам залишається активно залучати позаштатних авторів.
 
Колишній оглядач журналу Неллі Вернер у своєму веб-щоденнику зазначила, що останнім часом в «Эксперте» на місяць затримували виплату заробітної платні. Пані Вернер у телефонній розмові підтвердила цю інформацію, але про деталі конфлікту з колишнім роботодавцем розповідати не стала.
 
Із проханням прокоментувати ситуацію «Детектор медіа» звернулася до головного редактора «Эксперта» Іскандера Хісамова. Він запевнив, що все зовсім не так погано, як намагаються змалювати екс-співробітники. «Звільнилися четверо, а не восьмеро. Зокрема – мій заступник Олег Волошин, якого запросили на дипломатичну службу, кілька коректорів і журналістка, яка пішла працювати до якоїсь фінансової структури. Наталія Задерей, здається, просто пішла», – повідомив пан Хісамов. За його словами, затримки із виплатами і справді бувають, це пов’язано із «касовими розривами по всьому холдингу («Медіа інвест груп»), проте «колектив ставиться до цього із розумінням».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18004
Читайте також
09.12.2008 14:21
Денис Иванов
, для «Детектор медіа»
53 677
Коментарі
21
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
free journalist
5652 дн. тому
господа, а проблемато системная.когда-то отличный проект потонул в гадости, мерзости, унижении личности, наушничестве, закулисных комбинациях, стукачестве и прочем. откуда гниет рыба, а? наверное, пора об этом вспомнить. журналиста в нашей стране никогда не считали за человека, но в "Эксперте" его сечс довели до последней степени низости. как и любом тоталитарном государстве
*
5674 дн. тому
Задерей хлопнула дверью уже после того, как была послана господином Хисамовым на три буквы - ее уволили
Искандер и братья Б.
5678 дн. тому
лузеры
б. эксперт
5680 дн. тому
2 Дохтур: Может что сейчас и изменилось, но ранее в создании "Эксперта" был занят только один из братьев Б. (кстати поговаривают их 3). Надо признать, что работал на совесть, хотя лентяям это очень не нравилось.
Дохтор всех дохтуров
5682 дн. тому
Чухлеб, хватит гадости писать по форумах. Уходя - уходи, не стой у двери ине делай сквозняк
Дохтур
5682 дн. тому
Врет дядя Искандер, как сивый мерин! А глупость - заболевание заразное, ИМХО. У братьев Б., которые наивно полагают, что на них и только на них держится весь журнал, давно звездная болезнь. Диагноз у них с Хисамовым один на троих.
Глебушка таки да, {CENSORED}...
А Задерей не "просто ушла", а громко хлопнула дверью вместе "з кількома коректорами" в лице выпускающего редактора Чухлеб.
Диагноз: клоака гениев скоро протянет ноги.
Юля
5683 дн. тому
я чула, що більшість згаданих людей звільнились через конфлікт з Хісамовим. дядечко абсолютно неадекватний, з нереалізованими політичними амбіціями і государствєнним уміщем
абырвалг
5683 дн. тому
Люди уходят из издания не только из-за того, что не платять зарплату и руководство давно не спускалось в редакцию с Олимпа ("все по кабинетам да по кабинетам"). Оно и раньше не спускалось. И спускаться не будет... Так во многих изданиях происходит. Хотя, если главный редактор не знает имен всех своих подчиненных журналистов - как в "Эксперте" - это показатель... В "Эксперте", как мне кажется, проблема в исчерпании идеи, с которой он вышел на рынок. Московские стандарты украинскому читателю что-то не подошли (взахлеб о нефти и газе, да еще и в каждом номере, мало кто читать хочет), а вот перестроить формат под "нужды потребителя" кому-то было очень впадло. Или, наверное, ничего не делая деньги инвесторов удобнее тырить! Вот господин Х и "возделывает ниву" и не жалуется - ему хватает, он может украсть свое и немножко подождав...
мария
5683 дн. тому
б. эксперт: кажется обозреватель И. Василенко полностью перешла в рубрику "КУльтура"...
Пророк
5683 дн. тому
Юрий, а вы в корень зрите. Только все совсем наоборот. Хисамов - умный дядя, а Россия - самая перспективная и развивающаяся страна мира, которая скоро станет безусловным лидером в политике, экономике и пр. Будет лидером во всем, что есть в мире. А в Киеве (столица Украины) и Тбилиси (столица Грузии) сидят два первых лица-{CENSORED}, из-за которых в скорости начнется третья мировая война. Правда, тогда мир будет уничтожен и не будет ни стран-лидеров, ни лузеров... Вообще ни будет ничего и никого....
Юрій
5685 дн. тому
Експерт - невдалий російський проект. Для менеджменту Експерта єдиний вихід - грошові інвестиції з Москви (столиця Росії), за які, звісно ж, треба розраховуватись редакційною політикою- а вона і без того була зорієнтована на інтереси нашого безперспективного сусіда. Тому Експерт здохне. Туди йому, який давно перетворився на таблоїд російських інтересів в Україні, і дорога. Амінь...
б. эксперт
5685 дн. тому
Кстати, из издания ушли: Задерей, Волошин, Вернер, Лубчук, Ковалева (ее имя Виктория), Шитикова, главный литред Чухлеб, ранее ушли Федоришин, Богута. Статьи таких людей как Гасанова, Василенко в ж. почти не появляются. Може, еще чо за последние дни случилось... пока на рынке не слышала.
б. эксперт
5685 дн. тому
На уровне главреда и гендира журнал, конечно, прогнил и развратился. Просто у нас в СМИ моделька такая: бабло вкачали, топ-вороны налетели, размели, потом вовремя с корабля спрыгивают, со скандалом, что их обидели. Журнал, кстати, был сильным явлением на украинском рынке деловой журналистики. Ну, осталось конечно (ну, кто ж признает, что после твоего ухода что-то толковое осталось?! :))) Коммент Хисамова выглядит неадекватно: то ли он что-то знает, то ли все так плохо. Журнал держится на 2-3 людях, их фамилии вы знаете. Пока там есть чел на букву Б, сию периодику можно читать как деловой аналитический журнал. ИМХО, многие на нынешнем стагнирующем рынке вернулись бы в ЭУ, если бы платили вовремя и сменили главного. Но для инвесторов в "межгалактическую группу", похоже, всё нипочём. Металлурги, блядь.
Малевич
5686 дн. тому
Что-то все откуда то уходят,и заметьте через кризу управлиння.Вон на куТонисе уволили финдира,и рекдир,Поцман по-моему, только принятый,уже уволеный. В каждом холдинге есть своя {CENSORED}.Чё та надо в консерватории подправить наверно!
Да уж
5686 дн. тому
Телекритика поздно проснулась. Рынок уже месяца полтора как обсудил уход журналистов из «эксперта». Это уже не новость… Вот, если бы вы объявили о закрытии журнальчика…
он и только он
5686 дн. тому
да уж, про фавориток и не говорите, всем все известно, но почему-то все молчат и про семейственность тож, почему?
друг семьи
5686 дн. тому
Вот это «колектив ставиться до цього із розумінням» - лишний раз и подтверждает отдаленность начальства от народа... все из эксперта матерятся по поводу зарплаты, а главред считает что все в норме, или делает вид что так считает, ибо не может ни на что повлиять?
Доброжелатель
5686 дн. тому
Ребята, успокойтесь,во всем холдинге Медиа Инвест Груп полнейшая жопа
Капец
5686 дн. тому
класная у искандера отмазка - везде не платят и все терпять - чего мол эти рыпаются.... небось - себе и своим фавориткам - денюжку каждый месяц во время выплачивает ..
Эксперт (не журнал)
5686 дн. тому
Странно , что они только сейчас поняли, что у них «відчужене, неповажне ставлення до журналістів. Не було діалогу з головним редактором». Это было всегда – и с Искандером , и с МИГом. Зарплату не платят не только в журнале, но и в ЭИ, и в УБП, и в других подразделениях МИГа. Кризис управления там затяжной и глубокий… Слишком много инвестиционных денег отмывается, и слишком мало идет на развитие проектов .
хтось
5687 дн. тому
на який з Глэбушки "чудовий журналіст"? якщо зайця довго бити, то, мабуть, можна навчити сірники запалювати. Пиха, тупість і зверхність - візитна карточка цього хлопчика. не людина, а {CENSORED}. і так скаже майже кожен, хто хоч раз з ним стикався. {CENSORED} цьому журнальчику
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду