Мінкомзв‘язку Росії готує масштабну реформу в ЗМІ

29 Серпня 2008
21010
29 Серпня 2008
11:36

Мінкомзв‘язку Росії готує масштабну реформу в ЗМІ

21010
Мінкомзв‘язку Росії готує масштабну реформу в ЗМІ
Міністерство зв'язку й масових комунікацій Російської Федерації готує масштабну реформу в ЗМІ, які тепер повинні будуть просувати нові ідеологічні ідеали, сформовані державою. Про це повідомляють Podrobnosti.ua із посиланням на РБК Daily.
 
На зміну пропаганді багатства й споживання повинен прийти культ освіти й здоров'я. При цьому в розробленій Мінкомзв‘язку концепції реформи декларується, що влада не нав'язуватиме потрібні цінності «зверху», а сподівається на співпрацю зі ЗМІ.
 
Держава, що оголосила про перехід на інноваційної шлях розвитку, має намір формувати і якісно новий тип особистості. Перевиховання громадян, що звикли до культу грошей, успіху й дрібнобуржуазному комфорту, повинне початися з перебудови ієрархії цінностей, що багато в чому формують ЗМІ.
 
На думку авторів документа, газети, телебачення й радіо продовжують проповідувати цінності споживчого суспільства: «Робота ЗМІ заснована на чотирьох "С": сенсація, секс, страх, скандал».
 
Впровадження у свідомість людей споживчих цінностей уже привело до зниження народжуваності, скороченню тривалості життя через шкідливі звички громадян і до високої злочинності. Останнє змушує державу збільшувати витрати на утримання роздутого (4 млн. чоловік) штату каральних органів. Ріст чисельності чиновників збільшує корупційні витрати, відзначають у міністерстві.
 
Суспільство, що складається із громадян, націлених винятково на особисте споживання, не здатно генерувати продуктивні ідеї, вважають розроблювачі концепції.
Мінкомзв‘язку пропонує ЗМІ почати висвітлювати «соціально відповідальний, зацікавлений, активний стиль життя». Держава готова взяти на себе визначення принципів нової інформаційної політики, які будуть формуватися на темах здоров'я, освіти, мотивації до праці, підвищення освіти й кваліфікації, соціальній активності, патріотизму, інтелектуальних і культурних здібностей.
 
Автори концепції розраховують на добровільну допомогу видань. Такі видання звичайно ж зможуть розраховувати на відповідну підтримку держави. Видання ж, які не впишуться в нову ідеологічну модель, потраплять на замітку чиновникам.
 
Представники ЗМІ розійшлися в оцінці ініціативи Мінкомзв‘язку. Одні стверджують, що вже потрапили під новий формат, розповідями про нацпроекти і традиційні цінності, інші вважають, що держава не повинна регулювати медіаринок бюрократичними методами.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21010
Читайте також
17.10.2008 14:18
Виталий Портников, Грани.Ру
23 779
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5720 дн. тому
рассея тоже хочет иметь управляемые сми
DDR
5721 дн. тому
Зато насмотревшись ваших гламурных передач про "красивую" жизнь нашей вороватой верхушки девочки даже из нормальных семей идут в проститутки,тк.тоже хотят хорошо жить, а заработать честно не получается в нашей стране даже имея образование.

Нарожали {CENSORED}, а на телевизор гонят!
Yu
5721 дн. тому
плохого - методы :) самые что ни на есть советские и сомнительные в плане своей эффективности
5721 дн. тому
и что в этом плохого? Зато насмотревшись ваших гламурных передач про "красивую" жизнь нашей вороватой верхушки девочки даже из нормальных семей идут в проститутки,тк.тоже хотят хорошо жить, а заработать честно не получается в нашей стране даже имея образование.
Yu
5721 дн. тому
хаха, Back to USSR )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду